BUDAPEST 

2017.10.26. 19:48

Szombathelyi sikerek a II. osztályú tornász-ob-n 

A II. osztályú országos tornász-csapatbajnokságon bronzéremmel zárt a Szombathelyi Egyetemi SE felnőtt és a Szombathelyi Sportiskola ifjúsági női együttese is. 

Horváth Erika

A SZoESE bronzérmes női csapata. Balról: Csillag Tünde, Nagy Eszter, Giricz Eszter, Sárai Gabriella edző, Viola Vivien, Lehota Szimonetta, Papp Katalin Fotó: SZoESE

 

A Szombathelyi Sportiskola ifjúsági csapata. Balról: Pápai Alexandra, Horváth Leila, Horváth Kata, Varga Gréta, Hangay Diána, Ugróczky Nóra, Tüzes Hanna. A képről hiányzik: Vöcsei Adél Zsófia
Fotó: SzoSI

A Szombathelyi Egyetemi SE női és férfi csapattal is szerepelt a II. osztályú csapat-ob-n. A női együttes kiegyensúlyozott, jó egyéni teljesítményekkel, kevés rontással versenyzett, a két forduló összesítése alapján 360,60 ponttal bronzérmes lett a TFSE két gárdája mögött a hat csapatot felvonultató mezőnyben. Kiemelkedő és példaértékű Csillag Tünde szereplése, aki aktív pályafutását befejezve vállalta a felkészülést és segítette a SZoESE csapatát. A csapat tagjai: Giricz Eszter, Viola Vivien, Papp Katalin, Nagy Eszter, Lehota Szimonetta, Csillag Tünde. Edző: Sárai Gabriella. Az egyéni értékelésben Csillag Tünde háromszor is dobogóra állhatott, talajon (11,60) és felemás korláton (10,30) arany-, ugráson (11,10) ezüst-érmet nyert.

A SZoESE bronzérmes női csapata. Balról: Csillag Tünde, Nagy Eszter, Giricz Eszter, Sárai Gabriella edző, Viola Vivien, Lehota Szimonetta, Papp Katalin Fotó: SZoESE

A SZoESE férficsapata az őszi, második fordulóban ötödik helyet szerzett. Bár előfordultak rontások, megingások, az első fordulóhoz képest sikerült jelentősen növelni a csapatpontszámot. Az ob-t 297,10 ponttal a hatodik helyen zárta a Gremsberger Attila, Nagy Gábor, Magi Norbert, Csekeő Botond, Lappints Regős, Tömböly Dániel összeállítású szombathelyi együttes. A csapatból az edző Lappints Regős érte el a leg-előkelőbb helyezést összetettben, kilencedik lett (54,30).

Az utánpótláskorúaknál a Szombathelyi Sportiskola képviselte a vasi színeket. Az ifjúsági csapat a legjobbnak bizonyult a második fordulóban. A két fordulóban összesen 378,90 pontot gyűjtöttek Csillag Tünde és Réti Gergő tanítványai, ez bronzérmet ért. A csapat tagjai: Horváth Kata, Ugróczky Nóra, Tüzes Hanna, Hangay Diána, Pápai Alexandra, Varga Gréta, Horváth Leila. Ketten egyéni medálokat is gyűjtöttek: Horváth Kata összetettben (41,05) ezüst-, gerendán (10,70) arany-, talajon (10,90) ezüst-érmes lett. Hangay Diána korláton (9,40) érdemelt ki ezüstöt.

A serdülő korosztály egyéni versenyében négy tornászt indított a SzoSI (edzőik: Barasits Andrea, Hüll Tamás). A legkisebbek, Barcsánics Viola, Németh Regina és Ádám Dorottya életük első versenyén szépen helytálltak. Vöcsei Adél Zsófia korláton (9,70) ezüst-, talajon (11,60) bronzérmet szerzett, összetettben (40,20) a 72 fős mezőny kilencedik helyén végzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában