Sikertelen rajt

2017.11.28. 20:44

Budapesten játszottak a sakkozók

Két, előre kalkulálható vereséggel kezdte a bajnokságot Budapesten a Haladás VSE-Infraplan NB I-es sakkcsapata.

Pum András

Az ezüstérmes Diósgyőr ellen Nagy Bence aratta a szombathelyiek egyeten győzelmét. Fotó: Unger Tamás

Fotó: © Unger Tamás

Haladás VSE-Infraplan- Pénzügyőr SE 3.5:8.5 – Budapest, NB I-es sakkcsapatbajnoki mérkőzés, 1. forduló.

A legutóbbi negyedik Pénzügyőr ellen erős csapattal álltak fel a szombathelyiek. A nyáron igazolt horvát szövetségi kapitány, Zdenko Kozul rögtön első meccsén szép győzelemmel mutatkozott be. Noha Németh Miklós a parti közepén még jól állt, időzavarba került és kikapott. Lakos Nikoletta viszont rutinjával magabiztosan verte fiatal, mindössze 13 éves ellenfelét. A szombathelyiek vereségének fő oka az volt, hogy sötét bábukkal hat partijuk közül egyet sem tudtak megnyerni. Győzött: Némethné Lakos Nikoletta, Kozul. Remizett: Babula, Petényi, Rigó.

Az ezüstérmes Diósgyőr ellen Nagy Bence aratta a szombathelyiek egyeten győzelmét. Fotó: Unger Tamás

Diósgyőri VTK-Haladás VSE-Infraplan 7.4:4.5. – Budapest, NB I-es sakkcsapatbajnoki mérkőzés, 2. forduló.

Előzetesen a bajnoki ezüst-érmes, a nyáron több minőségi légióst igazoló Diósgyőr számított a mérkőzés abszolút esélyesének. A külföldiek nélkül felálló vasiak azonban sokáig nagyon jól tartották magukat. Ruck Róbert és Ugróczky Péter is jól teljesített, mindketten jobban álltak ellenfelüknél – a miskolciak jártak jobban a remikkel. Nagy Bence pedig a meccset végig kézben tartva verte meg ellenfelét. Aztán két körrel a vége előtt 5.5:4.5-re vezettek a szombathelyiek, amikor Magyar András partija közepén döntetlenre állt, ám végül veszített. Pergel László szintén döntetlenre állt, kockáztatott, de ellenfele nyert.

A két meccs közül némileg meglepő módon a Pénzügyőrnél jóval nagyobb játék-erőt, indiai sakkozót is felvonultató diósgyőriek ellen volt több esélyük a szombathelyieknek. Győzött: Nagy B. Remizett: Dr. Kovács, Petényi, Kiss A., Ruck, Rigó, Ugróczky, Némethné Lakos Nikoletta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában