Visszavágásra készülnek a vasiak

2017.11.06. 19:33

A Falco a Novgorod ellen játszik a Fiba Europe Cup-ban

A FIBA Europe Cup csoportkörének 4. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kedden 18 órakor azt az orosz Nyizsnij Novgorodot fogadja, amelytől a nemzetközi sorozat nyitókörében hosszabbítás után kapott ki idegenben.

Tóth Gábor

Julian Norfleet talán már játszhat Fotó: Unger Tamás

 

Julian Norfleet talán már játszhat Fotó: Unger Tamás

A FIBA Europe Cup H csoportjának nyitómeccsén a Falco nagy meccset játszott Oroszországban. A hazaiak a rendes játékidő utolsó pillanatában mentették döntetlenre az állást (80-80), hogy aztán a hosszabbításban kicsikarják a győzelmet (94-92). Itt a lehetőség a visszavágásra. Már csak azért is, mert a Falco remek formában van, zsinórban négy győzelemmel (Szolnok/EC, Kaposvár/bajnoki, Karposh Sokoli/EC, Sopron/bajnoki) a háta mögött várja a találkozót. A párharc győztese nagy lépést tehet a továbbjutás felé, mert mindkét csapat két győzelemmel, egy vereséggel áll. A Novgorod a Falco legyőzése után nyert a Karposh Sokoli (101-67) vendégeként, majd kikapott Szolnokon (71-97).

- Nem játszottunk rosszul Oroszországban, mégis kikaptunk – mondta Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely mestere. – Most is nehéz meccsre számítok, mert szerintem a Novgorod a csoport legerősebb csapata. Magas, erős, gyors játékosokat vet be, hosszú a kispadja. Komplett csapat, amely tud védekezni, támadni, veszélyes a palánk alatt és távolról is. Erős tempót diktál, a kemény, fizikális kosárlabdát részesíti előnyben. A Novgorod a hétvégén nem játszott bajnokit, vagyis pihenten érkezhet Szombathelyre. Ugyanakkor hazai pályán, saját közönségünk előtt játszhatunk – feltett szándékunk, hogy visszavágjunk a bosszantó idegenbeli vereség miatt. A csapatunk jó formában van, a srácok motiváltak. A derekával bajlódó Norfleet már edzeget, de még nincs százszázalékos állapotban, kérdéses a játéka. Továbbá a bokájával bajlódó Hódi marad ki a keretből. Tovább akarunk jutni a csoportból, vagyis mindenképpen le kell győznünk a Nyizsnyij Novgorodot! Egyszer már közel voltunk hozzá, most újra megpróbáljuk. Természetesen ismét számítunk a közönségünk támogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában