Szerva itt

2017.11.13. 22:41

Arany és ezüst is a serdülő fiúktól

Magyar ezüstéremmel zárult a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) utánpótlás körversenysorozatának szombathelyi viadala.

Horváth Erika

A két magyar játékos – Both Olivér (balról) és András Csaba –, aki a dobogóra is felállhatott. Fotó. Nagy Jácint

Az ITTF Junior Premium Circuit szombathelyi, ötnapos versenye vasárnap este fejeződött be. Az utolsó napon a serdülő (U15) korosztályban osztottak érmeket – és pénzdíjakat. A szombaton serdülő csapatban aranyérmes András Csaba és Both Olivér párosban is fináléba jutott. A negyeddöntőben az orosz, az elődöntőben a dán kettős ellen sem vesztettek szettet, a döntőben azonban nem bírtak a tajvani Li Hszin-jü–Peng Csih duóval (0:3), így ezüst lett a jutalmuk. Li Hszin-jüt avatták győztessé fiú egyesben is, de a lányok párosversenyében is tajvani győzelem született a Csien Tung-Csüan–Huang Jü-ji kettős révén. A lány egyes orosz döntőjét Elizabet Abraamian nyerte meg.

A két magyar játékos – Both Olivér (balról) és András Csaba –, aki a dobogóra is felállhatott. Fotó. Nagy Jácint

Magyarország tehát egy arany- és egy ezüstéremmel fejezte be az Arena Savariában a viadalt, amely az ITTF-sorozat utolsó előtti állomása volt – a döntőt februárban Luxemburgban rendezik.

– Az ötödik szombathelyi nemzetközi korosztályos verseny lebonyolítása is jól sikerült, nem volt semmi fennakadás – összegzett Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. igazgatója. – Ezúttal is az ITTF Junior Premium Circiut legnagyobb létszámú versenye volt a szombathelyi, 45 ország 340 versenyzője és kísérőik, félezer külföldi vendég kiszolgálásáról kellett gondoskodnunk. A résztvevők és a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség képviselői is elégedettek a rendezvényt támogató Szombathely városa és a mi szervezőmunkánkkal, már most megkaptuk a jövő évi open rendezési jogát. Sőt. Az eddigi szombathelyi versenyeken és a felnőtt korosztály budapesti viadalain – amelyeken szintén cégünk segíti a lebonyolítást – tapasztaltak alapján Magyarország megkapta a 2019-es felnőtt világbajnokság, valamint az ugyanabban az évben esedékes 3500 résztvevős veterán-Európa-bajnokság rendezési jogát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában