Kínos

2017.11.10. 20:59

Luxemburgtól kapott egy pofont a válogatott

Roppant kínos vereségbe futott bele Luxemburg vendégeként a magyar labdarúgó-válogatott.

Tóth Gábor

Luxemburg–Magyarország 2–1 (1–1). – Luxembourg, 1873 néző, felkészülési válogatott labdarúgó-mérkőzés, vezette: Delferiere (belga).

Luxemburg: Moris – M. Martins, Phillips, Malget, Jänisch (Carlson, 62.) – G. Rodrigues (Da Mota, 46.), Martins Pereira (Holter, 92.), Mutsch (Sinani, 62.), O. Thill (V. Thill, 46.), Turpel – Joachim (Skenderovic, 83.). Szövetségi kapitány: Luc Holtz.

Magyarország: Kovácsik – Lovrencsics G., Korcsmár, Kádár, Korhut – Nagy Á. (Balogh B., 83.), Pátkai, Dzsudzsák (Stieber Z., 83.) – Ugrai (Bese, 53.), Nikolics (Priskin, 73.), Németh (Sallai 63.). Megbízott szövetségi kapitány: Szélesi Zoltán.

Gólszerző: Joachim (15.), M. Martins (85.), illetve Nikolics (18.). Kiállítva: Lovrencsics G. (52.).

Lovrencsics Gergő (balról) és Nagy Ádám között a luxemburgi Olivier Thill tolja meg a labdát – Lovrencsics később főszereplő lett. Fotó: MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert

A barátságos mérkőzés célja az lett volna, hogy a tekintélyében megtépázott válogatottunk visszataláljon a helyes útra, hogy megtegye a Bernd Stock utáni időszak első lépését – a fejlődés, az újrakezdés irányába. Nos, ez nagyon nem sikerült. Motiválatlan, szervezetlen játékkal rukkolt elő csapatunk, a párharcok többségét elvesztettük, alulmaradtunk gyorsaságban, és technikailag sem a mi javunkra billent el a mérleg nyelve. Az első félidőben még volt néhány értékelhető pillanatunk, Nikolics szemfüles góllal tért vissza a válogatottba, Ugrai kapufát rúgott, akad helyzetünk. Fordulás után viszont mintha elfáradtunk volna – Lovrencsis pedig ritkán látható, felesleges, második sárga lapot érő szabálytalansággal, így kiállítással segítette a házigazdát (ilyen butaságot megyei II-ben is ritkán látni...). Az emberelőnyben lévő Luxemburg sorra dolgozta ki a helyzeteit, szerencsénkre ezekből csak egyet értékesített. A hazaiak győzelme bár meglepő, de teljesen megérdemelt, sőt, a játék képe alapján az eredmény ránk nézve igencsak hízelgő.

Csapatunk az elmúlt időszakban ikszelt Feröer-szigetekkel, kikapott Andorrától és Luxemburgtól – a maga nemében ez is páratlan bravúr.

A magyar válogatott idei utolsó fellépésén, kedden (20.15) a világbajnokságra kijutott Costa Rica együttesét fogadja felkészülési mérkőzésen a Ferencváros stadionjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában