KAIHUA

2017.11.16. 08:42

Kínai kalandok után

A kínai ifjúsági petanque-világbajnokságon vett részt a Süle Miklósné szövetségi kapitány vezette magyar válogatott. 

Pum András

A magyar ifjúsági válogatott. Balról Monteiro Giovana, ifjabb Havasi József, Süle Miklósné szövetségi kapitány, Lakatos Dániel, Vajda Mátyás. Fotó: Havasi Rita

A kínai Kaihuában 32 csapat részvételével ötfordulós svájci rendszerben rendezték meg az ifjúsági petanque-világbajnokságot. A Sárvári Sakk Club SE petanque-szakosztályának edzője, Süle Miklósné irányította magyar válogatott keretét a szintén sárvári ifjabb Havasi József, Lakatos Dániel, Vajda Mátyás, valamint a szigligeti Monteiro Giovana alkotta. A delegációt a szintén szigligeti Havasi Rita vezette. Az első körben véletlenszerűen sorsolták össze az együtteseket, a folytatásban az azonos mutatókkal állók kerültek össze. A magyar együttes az első fordulóban Algériától 13-2-re, a másodikban Dániától szintén ugyanilyen arányban kapott ki, a harmadik körben Csehországot 11-8-ra verte. A 4. és az 5. fordulóban Anglia és Svédország ellen egyaránt 13-0-ra maradt alul. A magyar csapat így a 28. helyen zárt. Ezután a legjobb 16 helyezett versenyzett tovább (a vb-t Madagaszkár nyerte), a másik 16 pedig – így Süle Miklósné alakulata is – a Nemzetek Kupájában szerepelt.

A magyar ifjúsági válogatott. Balról Monteiro Giovana, ifjabb Havasi József, Süle Miklósné szövetségi kapitány, Lakatos Dániel, Vajda Mátyás. Fotó: Havasi Rita

Utóbbi viadal egyenes kieséses rendszerben zajlott. A nyolc közé jutásért a magyarok remekül játszva 13-9-re legyőzték Hollandiát, majd a negyeddöntőben Lettországtól 13-3-ra kikaptak, így az 5-8. helyen zártak. A Nemzetek Kupáját Japán nyerte.

- Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, nem vallottunk szégyent, a csehek elleni győzelem pedig igazi bravúrnak számít – értékelt Süle Miklósné. – Egységesen, jól versenyeztek játékosaim, akik az itthoni edzéseket már az élményektől feltöltődve, óriási pluszmotivációval végzik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában