Jobb volt a bajnok

2017.12.05. 21:54

Helytállt, de kikapott a Haladás VSE

Noha akadtak szoros partik, a bajnoki címvédő Nagykanizsa legyőzte a Haladás VSE-Infraplan együttesét a sakk-csapatbajnokság 3. fordulójában.

Pum András

Haladás VSE-Infraplan- Aquaprofit-Nagykanizsai TSK 3-9. – Szombathely, NB I-es férfi sakksapatbajnoki mérkőzés, 3. forduló.

A 12 éves Borhy Marcell (jobbra) a Nagykanizsa ellen debütált az NB I-ben. Fotó: Hornyák Emőke

A bajnoki címvédő Nagykanizsa ellen Ruck Róbertnek a végjátékban győzelmi esélye volt a szerb Ivanisevic nagymester ellen, végül döntetlennel zárult az éltáblások összecsapása. Németh Miklós is jól tartotta magát a szlovén olimpikon Leniccsel szemben, csakúgy mint dr. Kovács Gábor, aki a nemrég befejeződött csapat-Európa-bajnokság egyik legeredményesebb magyar versenyzője, Erdős ellen remizett. Kiss Attila közel volt a döntetlenhez a vajdasági magyar szerb olimpikon Márkus Róberttel szemben, ám a végjátékban nem figyelt az időre, így pont nélkül maradt. A következő táblán Pergel Lászlónak is nehéz ellenfél jutott, aki ellen nem is volt reális esélye. Farkas Gábor sokáig jól küzdött, majd a hosszú végjátékban egyre rosszabb pozícióba került, végül veszített. Az élő legenda Ribli Zoltán ellen Csonka Attila egy tisztáldozattal próbálkozott, ám ez nem sikerült, így a rutinos olimpiai bajnok zsebelhette be a pontot. Lakos Nikoletta nem tudta folytatni múlt heti jó szereplését, a parti végére kissé el is fáradt, így a döntetlen kicsúszott a kezéből. Habár a Czupor Attila-Aczél Gergely párharcban az utóbbi, kanizsai versenyző javára óriási volt az Élő-pont-különbség, a vasi játékos hősies küzdelemben bravúros döntetlent ért el. A fiatal Egri László jobban állt, amikor elfogadta ellenfele döntetlenajánlatát. Magyar András a sokszoros magyar bajnoknő, Gara Tícia ellen kijátszott partiban szerzett értékes fél pontot. A 12 esztendős Borhy Marcell személyében újoncot avattak a szombathelyiek. A fiatal versenyző kicsit lámpalázasan játszott, ennek ellenére egy adott pillanatban még a győzelemre is volt esélye.

A Haladás VSE derekasan helytállt a minden táblán legalább 150-200 magasabb Élő-ponttal rendelkező Nagykanizsával szemben. Ugyanakkor némi hiányérzetük is lehet a vasiaknak, hiszen jó néhány partiban még lett volna esélyük a pontszerzésre. Remizett: Ruck, Németh M., dr. Kovács G., Czupor, Egri, Magyar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában