A bajnokesélyes érkezik

2017.12.08. 21:15

A jó formában lévő Haladás a Videotont látja vendégül

A labdarúgó NB I. idei utolsó, 19. fordulójában szombaton 15.30-kor a Haladás az éllovas Videoton FC-t fogadja.

Pum András

Schimmer Szabolcs (zöldben) csupa szív, lelkes játékával nagy segítségére van csapatának. A rutinos védő szerint a Videoton is legyőzhető. Fotó: Unger Tamás

Legutóbbi két győzelmének – FTC 2-1, Puskás Akadémia 3-1 – köszönhetően reménykeltőbbé vált a szombathelyiek helyzete a kiesés elkerüléséért vívott küzdelemben. A vasiak ugyan 17 ponttal változatlanul a kiesést jelentő 11. helyen állnak, ám hátrányuk egy pontra csökkent a 10. Balmaz-újváros mögött. A Videoton teljesen más célért, a bajnoki címért küzd – habár az utóbbi időben mintha megtorpantak volna az addig magabiztos fehérváriak. Az NB II-es Vác vendégeként kiestek a Magyar Kupából, majd egy hete az Üllői úton 3-1-re elveszítették a Ferencváros elleni rangadójukat. Ráadásul sárga lapos eltiltás miatt a védősorból Fiola Attila és Juhász Roland, valamint a támadósorból a házi góllövőlistán második, kilenc találatos Marko Scepovic is hiányzik. Ettől függetlenül a Videoton a szombati bajnoki esélyese.

Schimmer Szabolcs (zöldben) csupa szív, lelkes játékával nagy segítségére van csapatának. A rutinos védő szerint a Videoton is legyőzhető. Fotó: Unger Tamás

- A győzelmek után jó a hangulat az öltözőben – mondta Michal Hipp, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás vezetőedzője. – De tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. A Videoton kerete bombaerős, nem számít, hogy három meghatározó futballistájuk is kiesett, minden posztra két azonos képességű labdarúgójuk van. Az sem számít, hogy kétszer kikaptak, úgy gondolom, ez még jobban motiválja őket, meg akarják mutatni, hogy miért is vezetik a tabellát. A futball viszont azért is szép, mert papírforma ide, esélyek oda, minden meccs 0-0-ról indul, és az esélytelenebb csapat is nyerhet. Fontos, hogy a játékosaim tartsák be a taktikát, alázatosan, fegyelmezetten futballozzanak. Jagodics Márk öt sárga lapos eltiltását tölti, Medgyes Zoltán, Leandro Martínez, Tóth Benjamin, Tóth Máté sérült. Összeállítás: Király – Schimmer, Wils, Németh Milán, Bosnjak – Kiss B., Németh Márió – Mészáros, Rácz, Halmosi – Ramos.

- Nem lesz könnyű dolgunk, ugyanis az ország egyik legjobb csapatát fogadjuk – szögezte le a zöld-fehérek rutinos, 33 éves jobb oldali védője, Schimmer Szabolcs. – Ám az FTC hasonló erőt képvisel, mint a Vidi, és a Ferencváros ellen már bizonyítottuk, hogy tudunk jól, eredményesen futballozni. Erre készülünk a Videoton ellen is. Ismét számítunk szurkolóinkra, együtt könnyebb lehet kiharcolni a bravúrt. Fontos lenne győzelemmel zárni az évet, akkor kicsit könnyebb szívvel térhetnénk téli pihenőre.

A mérkőzésről a Vaol.hu oldalon élő közvetítést olvashatnak.

ÚTLEZÁRÁSOK

A rendőrség kiemelt kockázatúnak minősítette a szombaton 15.30-kor az új Haladás stadionban kezdődő Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Videoton FC NB I-es labdarúgó-mérkőzést, ezért a stadion környékén forgalomkorlátozások, útlezárások várhatók. Időszakosan lezárják a Magyar László-Brutcher József, a Petőfi Sándor-Akacs Mihály-Ady tér, a Rohonci út, a Magyar László utca és a Szűrcsapó utca, valamint a Bartók Béla körút Rohonci út és Kenderesi út közötti szakaszát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában