Kiss Norbi

2017.12.28. 19:31

Kamionos Eb: jól teljesít Kiss Norbert és német csapata

Kifejezetten remekül sikerült a 2017-es év Kiss Norbert számára, ugyanis a kétszeres Európa-bajnok szombathelyi pilóta bronzéremmel zárta az idei kamionos Eb-t.

Tóth Gábor

Mogyoród, 2017. augusztus 26. Kiss Norbert a Kamion Európa-bajnokság magyarországi futamán a mogyoródi Hungaroringen 2017. augusztus 26-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kiss Norbert két Európa-bajnoki cím (2014, 2015) után igazolt a német Tankpool24 Racing Team-Mercedes csapatához. A sikert sikerre halmozó, rekordokat döntögető szombathelyi pilóta az új kihívásra vágyott, míg az egykor szebb napokat látott stuttgarti székhelyű istálló szeretett volna visszatérni a sorozat meghatározó csapatai közé – így találtak egymásra. Egészen jól alakult az első közös év is, hiszen Kiss Norbert az ötödik helyre ért a pilóták rangsorában. A projekt pedig 2017-ben is folytatódott – nem is akárhogyan. A szombathelyi pilóta ugyanis bronzéremmel zárta a szezont, míg a Tankpool24 a negyedik lett a csapatok között. Két szezon után talán nem merészség kijelenteni, hogy mindkét fél számára gyümölcsöző az együttműködés.

– Maximálisan elégedett vagyok a 2017-es szezonnal – mondta Kiss Nobert. – Hat futamgyőzelmet arattunk és összehoztunk öt pole pozíciót. Voltak olyan versenyek, például Szlovákiában, Magyarországon, ahol mi voltunk a leggyorsabbak. A Tankpool-Mercedes visszatért a szűk élmezőnybe, én pedig egy év kihagyás után ismét felállhattam az összetett pontverseny dobogójára. Az elmúlt két évben lépésről lépésre, versenyről versenyre fejlődtünk, most már a legjobbakkal is felvesszük a versenyt. Jó úton járunk, de még nem értünk célba. A karosszérián és a motoron is akad javítanivaló – mindenképpen dolgoznunk kell a megbízhatóságon, állandósítani kell a jó teljesítményt. A szakma elismeri az eredményeinket, a szervezők örülnek, hogy még egy csapat csatlakozott a nagyok versenyéhez, izgalmasabb lett a sorozat. Így vannak ezzel a szurkolók is. És ami nagy dicséret, a közvetlen riválisoktól is kaptam néhány gratulációt a szezon végén.

Kiváló páros: Kiss Norbert és a versenyről versenyre fejlődő Mercedes kamion Fotó: kissnorbi.com

– Jelenleg úgy tűnik, hogy folytatódik a közös projekt, a 2018-as szezonban is maradok a Tankpool24 Racing Team-Mercedes pilótája – folytatta a 32 esztendős autóversenyző. – Kiváló a csapat, egytől egyik felkészült, motivált szakemberekkel dolgozhatok együtt. Mindannyian azt szeretnénk, ha jövőre már a bajnoki címért szállhatnánk harcba. Egy aranyérem lenne igazán a csúcsa a közös munkánknak.

– Bár az utolsó versenyhétvégét október elején rendezték, sokat még nem volt időm szusszanni, talán majd az év elején fújok egyet – árulta el Kiss Norbert. – Különböző rendezvényeken kellett megjelennem, szponzori felkéréseknek tettem eleget. Többször jártunk a stuttgarti Mercedes gyárban, szeretnénk ugyanis a lehető legjobb kamionnal rajthoz állni 2018-ban. A legaprólékosabban meg kell terveznünk az előttünk álló évet, a menetrendet. És természetesen a történet anyagi oldalát is össze kell raknunk – ebben is szerepet vállalok. De jól alakulnak a dolgaink. Az új szezon május elején indul, reményeim szerint március végén már beleülhetek az új kamionomba – de addig még rengeteg munka vár ránk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában