NB II.

2017.12.05. 22:16

Ötödször nyertek a SZoESE női röplabdázói

A női röplabda NB II. 11. fordulójában megszerezte ötödik győzelmét a SZoESE csapata, a HVSE/SI szettet nyert a veretlen éllovas otthonában. 

Horváth Erika

A SZoESE feladója, Gulkai Zsófia jól szolgálta ki társait. Fotó: Unger Tamás

Vasas Óbuda U21-Szombathelyi Egyetemi SE 0:3 (-22, -18, -20). – Budapest, 100 néző, NB II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Oláh, Ladányi.

SZoESE: KISS L., GULKAI, Varga N., DEMÉNY LIZA, Demény Laura, Nagy J. Csere: Börzsönyi, Bozzai. Edző: Bodzer Attila.

Lendületes, jó játékkal kezdtek a vasiak, rögvest magukhoz ragadták a kezdeményezést. Demény Liza és Kiss Laura a sáncukkal, Varga Nikoletta támadásban tett hozzá sokat a játszmagyőzelemhez (22-25). A folytatásban is megnyugtatónak tűnő előnyt szereztek a szombathelyiek, utána azonban kicsit kiengedtek, így fel tudott zárkózni a Vasas. A végjátékra újra rendezte sorait Bodzer Attila együttese (18-20). A harmadik játszmában a kiegyenlített első perceket követően magabiztos támadásokkal tudott elhúzni a SZoESE – Gulkai Zsófia jól szolgálta ki az ütőket -, és a finisben sem lankadt a figyelem (20-25). A SZoESE csapata hatodik győzelmét aratta, ezzel ötödik helyen áll a nyugati csoportban.

A SZoESE feladója, Gulkai Zsófia jól szolgálta ki társait. Fotó: Unger Tamás

Szent Benedek Balatonfüred-Haladás VSE/Sportiskola 3:1 (6, 16, -21, 9). – Balatonfüred, NB-II-es női röplabdamérkőzés, vezette: Sántosi, Barabás.

HVSE/SI: CSÓKA, MARTON, MAJCZÁN, Horváth K., Dabronaki, Ferencz. Csere: Csitkovics, Varró ( liberók), Varga R., Sótonyi. Edző: Petre Mircea Antonio.

Megilletődötten léptek pályára a veretlen csoportelső otthonában a szombathelyi fiatalok, és ez meg is látszott a teljesítményükön, rengeteg hibát vétettek (25-6). A másodikban már kezdtek belelendülni a játékba (25-16), a harmadikban pedig már nagyon jól röplabdáztak – sikerült is elvenniük egy szettet az első osztályra pályázó fürediektől (21-25). A negyedik játszmára már elfogyott az erő, a Balaton-partiak könnyen lezárták a mérkőzést (25-9).

Szombathelyi Egyetemi SE-Pénzügyőr SE 0:3 (-11, -19, -19). – Szombathely, NB II-es férfi röplabda-mérkőzés, vezette: Barabás, Éri.

SZoESE: Marsai, Újvári, Pék, Barbalics, Bodovics, Konetsny. Csere: Koller (liberó), Horváth G. Játékos-edző: Szabó Gábor.

A férfi NB II. nyugati csoportjának második helyén álló Pénzügyőr ellen is tartalékosan tudott kiállni a SZoESE. A játékos-edző Szabó Gábor keze még mindig gipszben van, továbbá betegség miatt Imre Dánielt és Szabó Ármint is nélkülözniük kellett a szombathelyieknek. Nem is nagyon sikerült megnehezíteniük a veszélyesebben nyitó és nagyobb ütőerővel rendelkező vendégek dolgát. Csupán a második szettben tudták tartani a lépést 15-15-ig, de utána jöttek a szokásos hibák, és elhúzott a rivális.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában