Egis Körmend

2017.12.23. 18:27

A Paks vitte el a Körmend hazai veretlenségét

Kezdő irányítója nélkül szenvedett az Egis Körmend a jól felkészített és taktikusan, pontosan játszó Paks ellen. A hazaiak túl sok labdát adtak el, a vendégek motiváltabbnak tűntek, pontosabban kosaraztak. Mindent megpróbáltak a piros-feketék, de Teo Cizmic csapata jobb volt, megérdemelten nyert.

Németh Zsolt

Egis Körmend – Atomerőmű SE 91–94 (20–27, 24–23, 20–21, 27–23)

 

Körmend, 2000 néző V: Cziffra, Tőzsér, Farkas

KÖRMEND: HOLLINS 25/6, FANNING 18/6, FERENCZ 15/9, Davis 9/6, Tuoyo 10/3

Csere: Németh Á. 6/6, Csorvási 6, Halász 2,

Vezetőedző: Gasper Potocnik

PAKS: HINDS 13/6, ALLEN 30/15, Barnies 11/3, EILINGSFELD 17, Guinn 6/3

Csere: Medve – , RUJÁK 14/12, Ogunyemi 3, Garamvölgyi -, Gulyás -

Vezetőedző: Teo Cizmic

Az eredmény alakulása. 4. p.: 9-15. 8. p.: 13-23. 14. p.: 27-34. 19. p.: 44-48. 25. p.: 51-62. 28. p.: 58-68. 32. p.: 69-74. 38. p.: 83-88.

Kipontozódott: Fanning 40. p., ill Hinds 40. p.

A találkozó előtt bejelentették, hogy az Egis Gyógyszergyár Zrt. 2018-ra is meghosszabbította névadó szponzori szerződését a klubbal. Majd Ferencz Csaba adta át azt a pénzösszeget, amelyet a csapat tagjai adtak össze a Reménysugár Közhasznú Alapítvány javára.

Tuoyo öt pontjával indult a meccs, de az ASE 8 ponttal válaszolt. 9-15-nél jött a hazai időkérés. Hiába, mert hat perc után már tízzel vezetett a jól játszó Paks. A körmendiek mint ha idegesebbek lettek volna, sokat hibáztak. Csorvási beállása után változott a helyzet, de a kisszünetben így is héttel ment az ASE. És maradt a vendég dominancia. Aztán Davis osztotta ki második hatalmas blokkját, felpörgött az Egis Körmend játéka. 27-34-nél Teo Cizmic kért időt, aki először érkezett vendégcsapat vezetőedzőjeként Körmendre. A most is Wright nélkül felálló hazaiaknál elég volt két eladott labda, és máris 13-ra nőtt a hazai hátrány. Megint meglódult az MTE, Davis hármasa után már csak hat volt közte. De a hullámvasút folytatódott, a Paks percei jöttek. Aztán újra a Körmendé, Ferencz hármasa után 44-48 állt a táblán. Zúgott az MTE! rigmus. A végén még Barnies büntetőzhetett, ötven pontnál tartottak a vendégek a szünetben. Hollins kosara után a Tuoyo elleni faultot ítélték videó alapján sportszerűtlennek, de csak egy pont lett belőle. Az ASE visszaverte a körmendi felzárkózási kísérletet, Ruják 3. hármasa után megint tíz fölé ment a vendégfór. Később Ferencz is újabb hármast dobott, 58-65-nél Teo Cizmic rendelte magához csapatát. Allen dobott két triplát, az Egis Körmend továbbra is pontatlanabbul támadott, de a negyedet Németh hármasa zárta, héttel ment a szervezetten, fegyelmezetten játszó Paks. Allen 4. triplája hűtötte a kedélyeket, Fanning büntetőkből válaszolt. Hollins ziccere után megint paksi idő jött, mert ötre szűkült a különbség. Egyre paprikásabb lett a hangulat, Ruják kettese után ellépett az ASE, körmendi időkérés volt a következmény. Ferencz hozta megint ötre csapatát négy perccel a vége előtt. Egy eladott labda, egy Allen tripla és megint távolodott az MTE. Hollins hármasa éltette a hazai reményt, Rujáké csillapította. Fanning is beállt a sorba, de fogyott az idő és Hinds is triplát dobott. Az utolsó 11 másodpercre megkapta a lehetőséget az MTE, Hinds támadóhibával kipontozódott, de Ferencz hármasa ezúttal nem volt pontos, az ASE megérdemelt győzelmet aratott.

A mérkőzésen számos meglepetés várta a drukkereket. Az ajándékozás és karácsonyi dalok után pedig koncerttel, bulival zárták a hazai szezont és köszöntötték a közelgő karácsonyt.

Mestermérleg:

Gasper Potocnik: – Gratulálok a Paksnak, remekül játszottak. Jobban mint mi, nem is kétséges, melyik csapat volt ma a jobb. Fizikálisan gyengén teljesítettünk, puhák voltunk, ilyen kezdés után nehéz felpörögni. A számok sem hazudnak, sok labdát adtunk el a védőlepattanóknál sem teljesítettünk jól. A kapott 94 pont is sok hazai pályán. Ilyen a sport, korábban többször volt szerencsénk, most ez nem állt mellénk, a Paks megérdemelten győzött. Sajnálom, hogy nem tudtunk győzelmet ajándékozni a szurkolóinknak!

Teo Cizmic: – Először is gratulálok Gasper Potocniknak a csapattal végzett munkájáért, eredményeiért. Igyekeztünk az elmúlt hétben erre a mérkőzésre koncentrálni, ez volt a fő célunk, hogy fejben itt legyünk, így érkezzünk. Sok szerzett labdánk volt, bírtuk erővel és a dobásaink is jól sikerültek, ennek köszönhetjük a győzelmet. Sok sikert a Körmendnek a jövőben!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában