kispályás labdarúgás

2017.12.20. 20:46

Rajtra kész a 32. Szilveszter Kupa

A szervezők sajtótájékoztatón osztották meg a december 27-én kezdődő 32. Szilveszter Kupa/Concordia Üzemanyagkutak Kupa kispályás labdarúgótornáról a legfontosabb tudnivalókat.

Tóth Gábor

Balról Kamár Attila, dr. Puskás Tivadar, Gerencsér Tibor, Baranyai András és Táncsics Péter. Fotó: Unger Tamás

 

Balról Kamár Attila, dr. Puskás Tivadar, Gerencsér Tibor, Baranyai András és Táncsics Péter. Fotó: Unger Tamás

A városházán rendezett sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere, Gerencsér Tibor, a Szombathelyi Szabadidősport Szövetség főtitkára, Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezetője, Baranyai András, a névadó Concordia Üzemanyagkutak tulajdonosa és Táncsics András, a torna szakmai menedzsere vett részt. Elhangzott, hogy megdőlt a nevezési rekord, ugyanis négy kategóriában összesen 61 csapat jelezte részvételi szándékát – a nőknél 8, az öregfiúknál 15, az amatőröknél 32, a profiknál pedig 6 csapat alkotja a mezőnyt. Ez óvatos becslés szerint is több mint 700 futballistát jelent – vagyis ha szurkolókat is hozzávesszük, bizony komoly tömeget mozgat meg a torna. December 27-29-én a Haladás Sportkomplexum ad otthona mérkőzéseknek, egyszerre két pályán meccselnek majd a csapatok. A december 30-án esedékes helyosztókat viszont már az Arena Savariában vívják a legjobbak – az utolsó napon a tervek szerint 19 órakor zárul a torna. Mindennap legalább hat játékvezető áll a csapatok rendelkezésére, így gyors egymás-utánban következhetnek a meccsek. A belépés ingyenes lesz a szurkolók számára. A szervezők bíznak abban, hogy telt ház előtt, jó hangulatban zajlanak majd a mérkőzések. Egyrészt az emberek vélhetően kíváncsiak lesznek majd az új Rohonci úti létesítményre, másrészt az Arena Savariában már igazán minőségi focira van kilátás. Sőt a zárónapon betétprogramként egy nívós öregfiúkgála is szórakoztatja a nagyérdeműt: komoly neveket felvonultatva a Haladás, az FTC és a ZTE lép (kis)pályára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában