BUDAPEST

2017.12.13. 20:28

Szita Márton nyerte a TOP 12-bajnokságot

Szita Márton, a Celldömölki VSE-Swietelsky-Jufa Hotels 22 éves asztaliteniszezője pályafutása során először nyert TOP 12-bajnokságot. 

Horváth Erika

Szita Márton pályafutásának eddigi legnagyobb felnőtt sikere a Top 12-győzelem Fotó: Unger Tamás

 

Szita Márton pályafutásának eddigi legnagyobb felnőtt sikere a Top 12-győzelem Fotó: Unger Tamás

Kedden és szerdán állt asztalhoz az Ormai László Csarnokban az országos bajnokság utáni második legrangosabb hazai verseny 12-12 fős, a ranglistapontok alapján kialakított férfi és női mezőnye. A CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels színeiben hárman is indulhattak. Kedden két hatos csoportban körmérkőzésekkel kezdődött meg a küzdelem. Az A csoportban Fazekas Péter három győzelmet gyűjtött (Szudi Ádám ellen játék nélkül nyert, Do Phuong Namot 4:1-re, Timafalvi Gergőt 4:0-ra verte). Kikapott a címvédő Lakatos Tamástól (1:4) és egy nagyon szoros küzdelemben Molnár Krisztiántól is (3:4). Ezzel a mérleggel harmadik lett csoportjában, ami a verseny végét is jelentette számára.

A B csoportban hasonlóan járt a celliek egy másik játékosa, Kriston Dániel is. Győzött Molnár István ellen 4:1-re, játék nélkül pedig Majoros Bence és Magyar László ellen, két vereségét klubtársával, Szita Mártonnal (0:4) és a tavaly még CVSE-s, most Németországban játszó Ecseki Nándorral szemben szenvedte el (1:4).

Szita Márton viszont ott lehetett az érmekért vívott szerdai csatározásban is. Az első játéknapon négy szép győzelmet aratott: Kriston után Magyart is 4:0-ra verte, a végső győzelemre is esélyes, de sérüléssel küszködő Majorost 4:1-re. Majd óriási csatában kikapott Ecsekitől (3:4), de a Molnár elleni sikerrel (4:1) csoportmásodikként beért az elődöntőbe. Szerdán már nem botlott: Lakatos Tamás 4:2-es legyőzésével bejutott a fináléba, ahol Molnár Krisztiánt 4:1-re legyőzve megszerezte pályafutása első Top 12-bajnoki címét.

- Benne volt a pakliban, hogy meg tudok nyerni egy ilyen versenyt, de nem gondoltam, hogy éppen most, az egyetemi vizsgáim közepette – nyilatkozta lapunknak a verseny után Szita Márton. – Talán belőlem nem vett ki annyi energiát a kőkemény első nap öt négy nyert szettig tartó meccse. Az elődöntő volt a legnehezebb, nagyon szoros csatát hozott, Lakatost ritkán tudom megverni – most jól sikerült taktikát váltanom. Molnár Krisztián ellen jobban szeretek játszani, ő kevésbé jó szerváló és szervafogadó. Mindketten szeretjük a látványos, hosszú labdameneteket. A döntőbeli találkozónk is ilyen volt, ott könnyebben nyertem. Tulajdonképpen ez az eddigi legnagyobb hazai felnőtt eredményem – ezelőtt csak az idei Vörsas Kupa ranglistaversenyt sikerült megnyernem. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a Top 12-bajnokság az évek során vesztett a rangjából, voltak hiányzók. Többen veszik komolyabban a hétvégén esedékes Versenyek Versenyét, amelynek az itthoni viszonyok között páratlanul nagy lesz a pénzdíjazása.

Az elődöntőben: Szita Márton (Celldömölki VSE-Swietelsky-Jufa Holtels)-Lakatos Tamás (TTC Fortuna Passau) 4:2 (-5, 9, -6, 8, 8, 9), Molnár Krisztián (BVSC-Zugló)-Ecseki Nándor (TTC Ober-Erlenbach) 4:1 (-10, 10, 7, 9, 7). A döntőben: Szita-Molnár 4-1 (-7, 6, 7, 2, 8).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában