AJKA

2017.12.12. 21:26

A SZoESE elbukta a női kosárderbit

Az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság 10. fordulójában az éllovas Ajka vendégeként kapott ki a Szombathelyi Egyetemi SE. Ajka Cserpes Trudi- Szombathelyi Egyetemi SE 77-40 (20-2, 17-7, 27-19, 13-12). – Ajka, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, vezette: Surányi, Pécsi

Tóth Gábor

SZoESE: SIMON C. 17/12, Jakubovics 5, PANKACZI 7/3, Uszkai 5, Molnár 2. Csere: Balogh I. -, Balogh II 2, Horváth L. 2, Horváth B. -, Dröszler -, Soós -, Fekete -. Edző: Szabó László.

Rangadónak számított a mérkőzés, hiszen az első fogadta a harmadikat. Ám a SZoESE borzasztóan dobott az első negyedben. Hiába alakított ki jó helyzeteket, képtelen volt gyűrűbe találni. Mindössze két büntetőpontra futotta ebben az etapban, így tulajdonképpen el is dőlt a mérkőzés. A második negyedben sem javult a szombathelyiek támadójátéka, így hiába védekeztek jól, a különbség egyre nőtt a felek között. A második félidőben már jobban kosarazott a SZoESE, kiegyenlítettebb lett a meccs, de az Ajka győzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben.

Szabó László: – Ilyen arányban is megérdemelten nyert az Ajka, főleg az első félidei gyenge támadójátékunk miatt. Elég sűrű a programunk, ezért tompábbak voltunk, többen betegséggel küszködtek, és nagyon hiányzott a csapatkapitányunk, Szabó-Haklits – ez így együtt soknak bizonyult. Idegenben a listavezetőtől ki lehet kapni.

A SZoESE pénteken 18.15-kor a közvetlen rivális Győrt fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában