Sportkarácsony

2017.12.21. 21:30

A szombathelyi sportélet kiválóságait köszöntötték

A város önkormányzata a hagyományoknak megfelelően a Sportkarácsonyon köszöntötte a mögöttünk hagyott évben legeredményesebben szereplő sportolókat, edzőiket, sportvezetőket, testnevelőket.

Horváth Erika

Mintegy száz meghívott vendégnek gratulált személyesen és adott át jutalmat Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke – ez azt jelzi, hogy a 2017-es évben is számos elismerésre méltó sporteredménnyel öregbítették a város hírnevét a szombathelyi élsportolók és edzőik. Köszöntötték a felnőtt, az utánpótlás és a szenior világversenyeken legeredményesebben szereplőket, de a díjazottak között ott voltak a város 2016/2017-es idényben NB I-ben szereplő csapatainak képviselői is. A hagyományoknak megfelelően ezt az alkalmat használták fel arra, hogy elismerjék a Szombathelyi Szabadidősport Szövetségben mindenki megelégedésére munkálkodó sportaktívákat, illetve a Szombathelyi Diáksport Bizottság is díjazta a legeredményesebb, legaktívabb testnevelőket.

A szenior világversenyek dobogósai a színen, Fábián Zoltán atlétának gratulál dr. Takátsné dr. Tenki Mária és Koczka Tibor. Jobbról dr. Rosanics Péter súlyemelő. Fotók: Szőllősi Iván

Az ünneplés előtt néma főhajtással emlékeztek meg az idén elhunyt szombathelyi sportnagyságokról: a labdarúgójátékvezető Kiss Lajos mellett két kollégánkról, Bodor Ferencről, a Vas Népe korábbi sportrovatvezetőjéről, a Magyar Sportújságírók Szövetségének egykori alelnökéről, illetve Gergácz Zoltánról, lapunk sportrovatának volt munkatársáról.

Balról az Unger József-díjas Kelemen Tibor, jobbról a Pünkösty Csaba-díjas Budavári István.

Természetesen idén is gazdára találtak az önkormányzat által alapított sportkitüntetések. A Szombathely Sportjáért Életmű-díjat Lengyák György, a Haladás VSE és a Szombathelyi Sportiskola atlétaedzője, illetve a szombathelyi versenysport, élsport területén több éven át tartó kiemelkedő munkájáért adományozott Tóth Géza-díjat Márkus Erzsébet, a Haladás VSE súlyemelőszakosztályának vezetőedzője, szakosztályvezetője már a Szent Márton-napi díjátadó gálán átvette – de most is kijárt nekik a taps. A Pünkösty Csaba-díjat – az utánpótlás-nevelés, illetve a szabadidősport területén több éves kiemelkedő tevékenységéért idén Budavári István, a Szombathelyi Vízmű SC úszóedzője kapta. Az Unger József-díjat az iskolai testnevelés és diáksport területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért Kelemen Tibornak, a Gothard Jenő Általános Iskola testnevelőjének ítélték oda. Gazdára talált A sport támogatásáért díj is: Kocsis Gábor kapta, aki évek óta támogatja a Szilveszter Kupa teremlabdarúgótornát, a Skorpió SE-t, a HVSE futsalcsapatát, a Pingvinek jégkorongcsapatát és a Falco-Vulcano Energia KC névadó szponzora.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában