Sportkarácsony

2017.12.21. 21:30

A szombathelyi sportélet kiválóságait köszöntötték

A város önkormányzata a hagyományoknak megfelelően a Sportkarácsonyon köszöntötte a mögöttünk hagyott évben legeredményesebben szereplő sportolókat, edzőiket, sportvezetőket, testnevelőket.

Horváth Erika

A szenior világversenyek dobogósai a színen, Fábián Zoltán atlétának gratulál dr. Takátsné dr. Tenki Mária és Koczka Tibor. Jobbról dr. Rosanics Péter súlyemelő. Fotók: Szőllősi Iván

Mintegy száz meghívott vendégnek gratulált személyesen és adott át jutalmat Koczka Tibor, Szombathely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke – ez azt jelzi, hogy a 2017-es évben is számos elismerésre méltó sporteredménnyel öregbítették a város hírnevét a szombathelyi élsportolók és edzőik. Köszöntötték a felnőtt, az utánpótlás és a szenior világversenyeken legeredményesebben szereplőket, de a díjazottak között ott voltak a város 2016/2017-es idényben NB I-ben szereplő csapatainak képviselői is. A hagyományoknak megfelelően ezt az alkalmat használták fel arra, hogy elismerjék a Szombathelyi Szabadidősport Szövetségben mindenki megelégedésére munkálkodó sportaktívákat, illetve a Szombathelyi Diáksport Bizottság is díjazta a legeredményesebb, legaktívabb testnevelőket.

A szenior világversenyek dobogósai a színen, Fábián Zoltán atlétának gratulál dr. Takátsné dr. Tenki Mária és Koczka Tibor. Jobbról dr. Rosanics Péter súlyemelő. Fotók: Szőllősi Iván

Az ünneplés előtt néma főhajtással emlékeztek meg az idén elhunyt szombathelyi sportnagyságokról: a labdarúgójátékvezető Kiss Lajos mellett két kollégánkról, Bodor Ferencről, a Vas Népe korábbi sportrovatvezetőjéről, a Magyar Sportújságírók Szövetségének egykori alelnökéről, illetve Gergácz Zoltánról, lapunk sportrovatának volt munkatársáról.

Balról az Unger József-díjas Kelemen Tibor, jobbról a Pünkösty Csaba-díjas Budavári István.

Természetesen idén is gazdára találtak az önkormányzat által alapított sportkitüntetések. A Szombathely Sportjáért Életmű-díjat Lengyák György, a Haladás VSE és a Szombathelyi Sportiskola atlétaedzője, illetve a szombathelyi versenysport, élsport területén több éven át tartó kiemelkedő munkájáért adományozott Tóth Géza-díjat Márkus Erzsébet, a Haladás VSE súlyemelőszakosztályának vezetőedzője, szakosztályvezetője már a Szent Márton-napi díjátadó gálán átvette – de most is kijárt nekik a taps. A Pünkösty Csaba-díjat – az utánpótlás-nevelés, illetve a szabadidősport területén több éves kiemelkedő tevékenységéért idén Budavári István, a Szombathelyi Vízmű SC úszóedzője kapta. Az Unger József-díjat az iskolai testnevelés és diáksport területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért Kelemen Tibornak, a Gothard Jenő Általános Iskola testnevelőjének ítélték oda. Gazdára talált A sport támogatásáért díj is: Kocsis Gábor kapta, aki évek óta támogatja a Szilveszter Kupa teremlabdarúgótornát, a Skorpió SE-t, a HVSE futsalcsapatát, a Pingvinek jégkorongcsapatát és a Falco-Vulcano Energia KC névadó szponzora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában