Egis Körmend

2017.12.12. 21:53

A Tajfun sem vitte el a hazai veretlenséget Körmendről

Hullámzó játékkal de egy nagyon erős harmadik negyeddel megnyerte harmadik hazai Alpok-Adria Kupa meccsét is az Egis Körmend. Igaz, a végén egálra zárkózott a KK Sentjur, de a végjáték megint a hazaiaké volt.

Németh Zsolt

Egis Körmend – KK Sentjur Tajfun (szlovén) 95–86 (19–24, 14–14, 34–14, 28–34)

 

Körmend, 900 néző V: Kulcsár, Tóth, Sabáli

KÖRMEND: Halász 5, HOLLINS 19/3, Ferencz 5/3, DAVIS 21/9, Horti 2

Csere: FANNING 16/9, Koch 10/3, Tuoyo 9, Bán 2, Németh Á. 6, Oroszi B. -

Vezetőedző: Gasper Potocnik

ŠENTJUR: Fernandez 12/3, Macek 3/3, Popadic 4, WILLIAMS 26/9, BOLCINA 14

Csere: Jereb 6, Rizman -, PESIC 19/3, Rojko 2, Debelak -

Vezetőedző: Andrej Zakelj

Az eredmény alakulása. 4. p.: 5-9. 8. p.: 13-14. 13. p.: 27-24. 18. p.: 31-32. 23. p.: 42-38. 27. p.: 52-42. 33. p.: 71-57. 38. p.: 77-77.

Kipontozódott: Tuoyo 37. p., ill. Bolcina 38. p., Fernandez 39. p.

A sorozat B csoportját vezető piros-feketék az egy győzelemmel utolsó helyen álló szlovén gárdát fogadták, amelynek keretében ott van a korábbi körmendi játékos, Marko Popadic is. Az Egis Körmendből ezúttal Csorvási Milán és Marquis Wright maradt ki. 0-7 állt a táblán, amikor a 2. perc végén Davis betalált távolról. A negyed közepére fordított az MTE, de a vége felé Williams három triplát szórt be, amivel öt pontos fórt harcolt ki a Sentjur a negyed végére. Két hármassal és egy duplával fordított a Körmend. Visszavette a vezetést a Tajfun, majd hosszú percekre megállt a játék. Debelak maradt a földön, miután Hollins keze eltalálta az orrát. A mentők látták el a vérző kosarast. A szokatlan ötösöket próbáló hazaiak megint többet hibáztak, a nagyszünetre visszaállt az öt pontos vendégvezetés.

A szünet után elkezdett kosárlabdázni az MTE. Németh blokkja és Davis zsákolása után 9-0-ra állt a negyed, időt kértek a vendégek. De továbbra is remekelt a Körmend és tizenöt pontra növelte előnyét úgy, hogy eggyel több pontot dobott a negyedben, mint az első félidőben.

Az utolsó tíz percben jó darabig tartotta előnyét a Körmend, de az utolsó percekre alaposan feltámadt a Sentjur. Alig három perccel a vége előtt egál állt a táblán. Bolcina kipontozódása és technikaija hat pontot hozott a hazai konyhára, amivel végül jól sáfárkodott és őrzi hazai veretlenségét az Egis Körmend.

Mestermérleg:

Gasper Potocnik: – Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez. Ugyanakkor a Sentjurnak is, mert nagyon nehéz mérkőzés volt. Szinte végig kerestük a saját ritmusunkat, néhány rövid periódus kivételével nem ebben játszottunk. Remélem, a következő meccsekre javulni tudunk, mert fontos találkozók várnak ránk. A Sentjur meglepett minket az egy-három-egyes zónájával, emiatt voltak gondjaink, hibáink az első félidőben. A másodikban már sokkal jobban játszottunk, mint az elsőben, ahol sok védekezési hibánk volt. Ezek visszatértek a végére, legközelebb jobban kell játszanunk!

Andrej Zakelj: – Úgy érzem, hogy jól játszottunk, az első félidőben mi irányítottuk a játékot. Igyekeztünk megakadályozni a hazaiak távoli dobásait, és ezt hatékonyan tettük. A második félidőt rosszul kezdtük, különösen támadásban, ahol nem járattuk jól a labdát. Bár a végén felzárkóztunk, a Körmend megérdemelten nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában