Aláírt a légiós

2018.01.24. 19:45

Kristián Kolcák másfél évre érkezett a Haladáshoz

Másfél évre szerződött a Haladás NB I-es labdarúgócsapatához a 27 éves szlovák játékos, Kristián Kolcák.

Pum András

Kristián Kolcákot honfitársa, a Haladás edzője, Michal Hipp köszöntötte. Fotó: haladas.hu/Kocsis Milán

Mészáros Karol után újabb játékost igazolt az NB I. 10. helyén álló Haladás. A 27 éves Kristián Kolcák két hete próbajátékon szerepelt a vasiaknál, s miután kedvező benyomást tett a szakmai stábra, a klub szerződést ajánlott számára.

Kristián Kolcákot honfitársa, a Haladás edzője, Michal Hipp köszöntötte. Fotó: haladas.hu/Kocsis Milán

Az elsősorban belső védőként bevethető Kolcák másfél évre, 2019. június 30-áig írt alá. Hazájában a Slovan Bratislavában, a Dubnicában, a Ruzomberokban futballozott, összesen 111 első osztályú meccsen lépett pályára, hét gólt szerzett, valamint kilenc Európa-liga-selejtező- és két csoportmérkőzésen is szerepet kapott. Lengyelországban a Podbeskidzie együttesében futballozott, 34-szer lépett pályára. Egy éve igazolt az akkor még NB I-es Gyirmóthoz, 11 meccsen játszott, majd a kiesés után, nyáron távozott. Az őszi szezont a kazah első osztályú Aktobében töltötte, 15 bajnokin egy gólt lőtt. A 183 cm magas Kolcák korábban kétszer az U19-es, 13-szor az U21-es szlovák válogatottban is lehetőséget kapott.

Már az első edzésen kiderült, hogy jó kollektívába csöppentem, nagyon egységes a csapat.

- tudtuk meg Kolcáktól. – Amikor eldőlt, hogy szükségük van rám a szombathelyieknek, nem sokat gondolkodtam. már csak azért sem, mert korábban dolgoztam együtt Michal Hipp-pel, pontosan tudom, mire számíthatok tőle. Erős, jó labdarúgókból álló együttesbe kerültem, amely többre hivatott a tizedik helynél. Belső védő az igazi posztom, de védekező középpályásként is megállom a helyem. Célom, hogy tavasszal alapemberré váljak a Haladásban.

Tóth Miklóstól, a vasiak ügyvezető igazgatójától megtudtuk, hogy a jobb oldali védő Tóth Dávid az NB II-es Sopronban edz, elképzelhető, hogy tavasszal kölcsönben Bekő Balázs csapatában szerepel. A középpályás Kiss Bence iránt pedig több klub is érdeklődik. Információink szerint a Haladás szeretné leigazolni a szlovák Slovan Bratislava 30 éves cseh csatárát, Jakub Marest. A 12 találattal a szlovák góllövőlista második helyén álló támadónak a szombathelyin kívül dél-koreai ajánlata is van. Tóth Miklós nem kívánta kommentálni értesülésünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában