a nagy rangadó

2018.01.18. 20:46

Márciusban lesz a Falco-Körmend

Hosszas huzavona végére tett pontot a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) versenybizottsága: március 3-án rendezik a Falco-Körmend megyei rangadót.

Tóth Gábor

Fotó: Archív

 

Fotó: Archív

Az eredeti versenykiírás szerint január 31-én rendezték volna a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-Egis Körmend megyei kosárlabda rangadót. Ám azon a napon a körmendiek Litvániában FIBA-kupa-mérkőzést játszanak. A piros-feketék március 3-át javasolták az új időpontnak. Ami viszont a szombathelyieknek nem felelt meg, ugyanis arra a napra beterveztek, lekötötték a Falco-Sopron bajnokit az Arena Savariában – erre azért volt szükség, mert a Sopron elleni szomszédvári derbit eredetileg a Magyar Kupa nyolcas döntőjének időpontjára írta ki az MKOSZ... A felek nem tudtak megállapodni, így a versenybizottság elé került az ügy, a döntés pedig megszületett. Eszerint február 9-én (péntek, 18.00) rendezik a Falco-Sopron, míg március 3-án (szombat, 18.00) a Falco-Körmend mérkőzést.

Ami nagyon nem tetszik a szombathelyieknek. Ugyanis a válogatott játékosaik (Váradi Benedek, Perl Zoltán, Tóth Norbert, Darrin Govens, valamint Aleksandr Pustahvar) február 18-26-ig a nemzeti együttesük rendelkezésére állnak, vb-selejtezőket vívnak. Csak 27-én térnek vissza klubcsapatukhoz – Pustahvar 28-án. Míg Körmenden Ferencz Csaba személyében csak egy válogatott játékos van.

A Körmendet érintő hír, hogy az eredetileg február 17-ére kiírt Zalakerámia ZTE KK-Egis Körmend derbi időpontját is meg kellett változtatni, ugyanis ez a meccs is a 17. forduló része, amely ütközik a nyolcas kupadöntő időpontjával. A versenybizottság döntése értelmében a ZTE-Körmend rangadót február 10-én játsszák le.

Bizonyára sok problémától megkímélte volna az MKOSZ a csapatokat, ha nemzetközi meccsnapokra, és/vagy a Magyar Kupa (!) idejére nem ír ki bajnoki fordulót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában