kosárlabda

2018.01.29. 19:43

Megszenvedett a listavezető a Falco II. ellen

Közel volt a bravúrhoz a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I/B-s kosárlabda-bajnokságban szereplő fiatal csapata, de végül nagy csatában kikapott a listavezető Szigetszentmiklóstól.

Tóth Gábor

Kovács Bence hetek óta stabilan, remekül kosárlabdázik Fotó: Unger Tamás

Az NB I/B-s kosárbajnokság 16. fordulójában a hibátlan, éllovas BKG látogatott el Szombathelyre. Nem a fiatal Falco II. futott neki esélyesként a mérkőzésnek.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely U23–BKG-Príma SE Szigetszentmiklós 88-92 (17-32, 25-12, 30-23, 16-25). – Szombathely, 150 néző, NB I/B-s férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Szalai Zs., Benedek Z., Lovas P.

Falco: Kovács Bence 10, Kucsora 20/12, Hódi P. 15/9, Durázi 18, Körömi 2. Csere: Németh Bence 3, Lukács 9/6, Bereczki 6, Körmendi 5/3, Verasztó –, Laman –, Kovács Benedek –. Edző: Váradi Attila.

Kovács Bence hetek óta stabilan, remekül kosárlabdázik
Fotó: Unger Tamás

Más sebességben kezdték a csapatok a meccset, a volt A csoportos játékosokat és egy orosz légióst felvonultató vendég átrohant a Falcón, szinte minden támadását kosárral zárta – és az első negyed után már 15 ponttal vezetett. A második etapban viszont jobban védekezett, koncentráltabban játszott a Falco, sok könnyű gólt szerzett leindításból, így visszajött a meccsbe (20. perc: 42-44). Fordulás után is lendületben maradt a házigazda, átvette a vezetést és stabil nyolc-tíz pontos előnyre tett szert; érett a meglepetés (30. perc: 72-67). Ám a záró játékrészt ötperces rövid-zárlattal, gyenge védekezéssel, egyénieskedő támadójátékkal nyitotta a Falco. Ezt az ellenfél kihasználta, fordított, végül a hajrában nagy csatában, rutinosan megőrizte az előnyét, kiharcolta a győzelmet.

Váradi Attila: – Gratulálok a csapatnak, úgy 25 percig olyan kosárlabdát játszottunk, amilyet kell, amilyet szeretnénk. Az első negyedben és az utolsó játékrész első öt percében elkövetett hibáinkat viszont büntette a rutinos ellenfél – így vereséggel bűnhődtünk a fegyelmezetlen periódusokért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában