Nagy formában

2018.01.24. 18:46

Rangos versenyeken a kőszegi síugrók

Mozgalmas napokat él a Kőszegi SE két tehetséges síugrója, a sérüléséből visszatért Vörös Virág, valamint Molnár Flórián.

Tóth Gábor

Vörös Virág komoly sérülésből tért vissza. Fotó: Kőszegi SE

Az elmúlt hétvégén Szlovéniában, Planicán csatolt lécet a lábára a Kőszegi SE két síugrója. Vörös Virág komoly sérülésből tért vissza, ugyanis december 12-én egy teremedzésen bokaszalag-szakadást és lábfejközépcsont-törést szenvedett. A 18 esztendős síugró B világkupaversenyen (COC) tette próbára tudását. Az első versenynapon még óvatosan ugrott, így nem jutott be a 30 fős döntőbe. Másnap aztán egy 71 méteres ugrással a legjobb 30 közé került, második ugrásra pedig egy egészen kiváló 80,5 métert produkált, amivel végül a 27. helyen zárt.

Vörös Virág komoly sérülésből tért vissza. Fotó: Kőszegi SE

A 15 éves Molnár Flórián a felnőttek között, a 88 versenyzőt felvonultató C világkupaversenyen (FIS CUP) szerepelt. Remekül versenyzett, 88 métert ugrott, ezzel az előkelő 57. helyen végzett – csupán három 2002-es születésű síugró előzte meg.

Planica tulajdonképpen a hazai pályánk, hiszen rendszeresen edzünk a szlovének minden igényt kielégítő olimpiai központjában, de ez nem von le semmit Virág és Flórián érdemeiből.

- jelezte Molnár László, a Kőszegi SE síugrószakosztályának, egyben a két fiatalnak az edzője. – Az pedig egy komoly összefogás eredménye, hogy Virág ilyen szépen, ilyen gyorsan felépült a súlyos sérüléséből – sokaknak, orvosoknak, fizioterapeutáknak, masszőröknek kell köszönetet mondanunk ezért. Mivel közeleg a téli olimpia, roppant erős mezőny gyűlt össze Planicán, A kategóriás, világkupából ismert sztárok neveztek, akik a felkészülésük egyik utolsó állomásának tekintették a szlovéniai erő-próbát. Virág négy B világkupapontot gyűjtött – ez mindent elmond a teljesítményéről. Halvány, nagyon halvány esélye egyébként még arra is van, hogy részt vegyen a phjongcshangi téli olimpián – nagyon megérdemelné, de ebbe inkább bele sem éljük magunkat. Flórián is remekel, több mint biztatóan teljesített a felnőttek között.

- Nincs megállás, Virággal a hétvégén egy újabb szlovéniai, ám ezúttal A kategóriás vk-versenyen veszünk részt, aztán utazunk tovább Svájcba, ugyanis február 1-jén kezdődik a junior-síugróvilágbajnokság, amelyre Virág és Flórián is kvalifikálta magát – zárta szavait Molnár László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában