A legjobbak ülhettek asztalhoz

2018.01.04. 19:52

Snapszer: országos bajnokság után jöhet az ausztriai világbajnokság

A 2017. évi snapszerbajnokság országos döntőjével zárult a Magyar Snapszer Szövetség mozgalmas, sikeres esztendője.

Tóth Gábor

Legjobb vasi snapszerosként Horváth Dániel ezüstérmet szerzett Fotó: Szendi Péter

 

Legjobb vasi snapszerosként Horváth Dániel ezüstérmet szerzett
Fotó: Szendi Péter

Az országos bajnoki döntőt hagyományosan a Magyar Kártya Napján, december 29-én rendezte a kőszegi székhellyel rendelkező Magyar Snapszer Szövetség. A Sopron melleti Röjtökmuzsajon rendezett, 24 főt felvonultató döntőre az egész éves versenysorozaton lehetett kvalifikációt szerezni, ez sok új kártyásnak sikerült, és természetesen az idén is több Vas megyei versenyző ülhetett asztalhoz. A vasiakon kívül Zalából, Győr-Moson-Sopronból, Budapestről, Heves és Békés megyéből is érkeztek finalisták. Egyenes kieséses rendszerben kezdődött a nyílt – kiemelés nélküli – sorsolás után a verseny. Két nap alatt 27 óra nettó játékidővel a helyi Peszlen Tamás szerezte meg a győzelmet – aki első alkalommal lett országos bajnok. Hatalmas küzdelem után, kissé talán csalódottan nyújtotta legyőzőjének a kezét a mindössze 23 éves szombathelyi Horváth Dániel, akinek be kellett érnie a második hellyel. A demjéni Lendvay Albert zárt bronzéremmel. Negyedik helyre a soproni Szabó Gábor futott be.

- Valószínűleg minden idők legrangosabb versenyén, országos döntőjén vagyunk túl – értékelt Táncsics Péter, a Magyar Snapszer Szövetség elnöke. – A mezőny teljesen kiegyenlítetté vált, a legjobb versenyzők közül bárki képes bárkit legyőzni. Egy hét pihenő után folytatjuk munkánkat, ugyanis január 14-én Csákánydoroszlóban már el is rajtol a 2018. évi versenysorozat. Az előttünk álló esztendőben körülbelül 80 rendezvényen veszünk részt, az egyéni versenyeink mellett idén párosban is rendezünk magyar bajnokságot, valamint megpróbálkozunk a csapatversennyel is. Több fesztiválon, sportnapon népszerűsítjük a kártyajátékot, és számos gyermekprogrammal is készülünk. Egyre több külföldi versenyen veszünk részt. Június 9-én első alkalommal rendeznek snapszer világbajnokságot az ausztriai Badenben. A versenyzőink már javában készülnek a nagy megmérettetésre. Szeretnénk, ha egyszer Magyarország is házigazdája lehetne a világbajnokságnak – de ez persze még távlati célunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában