Márciusban indul az új szezon

2018.01.24. 20:04

Vasi futók Ausztriában

Tizenhárom vasi futót is díjaztak a stájer fürdőkhöz kapcsolódó kupasorozat díjátadó zárórendezvényén.

Vas Népe

A 2017-es szezon legeredményesebb vasi futói Bad Blumauban. Az első sorban az összetett harmadik helyért járó díjjal Kovács Balázs. Fotó: Thermenland

A Vas megyei futók évek óta rendszeresen és eredményesen szerepelnek a határ közeli utcai futóversenyeken Ausztriában. Egyre népesebb a létszámuk – köszönhetően annak a három aktív futónak, Woki Zoltánnak, Woki Edinának és László Ervinnek -, akik a versenykiírások magyarra fordítását, szétküldését, a nevezők összegyűjtését vállalták, és intézik a csoportos nevezéseket is, ami nagy könnyebbséget és előnyt jelent a versenyszervezők és a futók számára is. Tavaly Bad Blu-mauban 77 (!), Bad Waltersdorfban és Jennersdorfban 55, Fürstenfeldben 51, Leitersdorfban 45 vasi futó állt rajthoz, de szép számban indultak a Stinatzban, Loipersdorfban, Bad Radkersburgban, Feldbachban, Grosspetersdorfban és Stegersbachban rendezett viadalokon is gyerekek, hobbifutók és egyesületi színekben szereplők egyaránt.

A 2017-es szezon legeredményesebb vasi futói Bad Blumauban. Az első sorban az összetett harmadik helyért járó díjjal Kovács Balázs. Fotó: Thermenland

Népszerű a hat versenyből álló, stájer fürdőkhöz kapcsolódó Thermenland kupasorozat – amelyre nevezőknek ingyen fürdőbelépő is jár. A helyezések, időeredmények, a lefutott kilométerek összesítése után a legjobbakat minden évben egy zárórendezvényen díjazzák. A tavalyi szezon díjátadójára 13 vasi futó volt hivatalos Bad Blumauba, a férfiak mezőnyében a szentgotthárdi Kovács Balázs harmadik helyen zárt.

A futók többsége természetesen részt vesz a Vas megyei futóversenyeken, a Szombathelyi Futófesztiválon, a Savaria Félmaratonon, a szentgotthárdi Csatafutáson, a Sárvár Fürdő Félmaratonon, a kőszegi História Futáson, az Írottkő hegyi futóversenyen, de más magyarországi, illetve néhány szlovéniai rendezvényen is. A baráti társasággá érlelődött (tagdíjmentes) futóbarátok csoporthoz bárki csatlakozhat a szervezőknél. Érdemes időben megtenni, hiszen lassacskán nevezni kell a stájer kupasorozatra, amely márciusban rajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában