ZALAEGERSZEG

2018.01.16. 21:08

Vasi futók egerszegi dombokon

Remek vasi eredmények születtek a zalai megyeszékhelyen rendezett Mountain Man szilveszteri hegyimaraton-futáson.

Tóth Gábor

Komoly érdeklődés mellett rendezték meg a zalaegerszegi szilveszteri hegyimaratont: az eddigi 436-os rekordlétszámot messze túlszárnyalva 509 futó érkezett a célba – számos Vas megyei sportoló is rajthoz állt.

A közepes, 24 kilométeres távot 107-en teljesítették. A férfiaknál hatalmas csata zajlott a dobogós helyekért, az utolsó dombról leérve még teljesen együtt volt az első három, így a síkbefutón dőlt el a végső sorrend. Végül az Alpokalja SK junior válogatott tájfutója,  Szalay Levente (Őriszentpéter) győzött 1:43:19 órás idővel, maga mögé utasítva többek között a korábbi kétszeres győztes Korpics Attilát is. A szombathelyi Devecseri Bálint negyedik helyen végzett.

A 10 km-es távon a 40-49 éves nők versenyében a szombathelyi Kleczl Beáta harmadikként ért célba, míg ugyanezen a távon az 50+ férfikategória bronzérmese Wachter Zoltán lett.

Végül 41 km-en a 20-29 évesek korosztályában a táplánszentkereszti Gorza István másodikként, a kőszegi Poór Péter pedig harmadikként ért célba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában