KANDERSTEG 

2018.01.30. 20:28

Világbajnokság előtt a kőszegi síugrók

A Kőszegi SE két síugrója, Vörös Virág és Molnár Flórián a napokban Svájcban versenyez, mindketten a junior-síugró-világbajnokságon vesznek részt.

Tóth Gábor

Már a vb helyszínén (balról): Vasja Bajc edző, Vörös Virág, Molnár László edző, Molnár Flórián. Fotó: Kőszegi SE

 

Már a vb helyszínén (balról): Vasja Bajc edző, Vörös Virág, Molnár László edző, Molnár Flórián. Fotó: Kőszegi SE

A két sportoló, valamint a két edző, Molnár László és a szlovén Vasja Bajc már Svájcban tartózkodik, a kőszegi delegáció készül a megmérettetésre. A keddi és szerdai hivatalos edzésnapokon mindenki kétszer ugorhat. A korosztályos világbajnokságot csütörtökön rendezik, egy próbaugrást követően jön az első sorozat. A második sorozatban pedig már csak azok állhatnak rajthoz, akik kvalifikálták magukat a döntőbe, a legjobb 30 közé.

Egy számunkra teljesen ismeretlen, 100 méteres sáncról ugrunk, soha nem edzettünk, versenyeztünk még Kanderstegben, egyelőre ismerkedünk a körülményekkel.

- jelezte Molnár László, Vörös Virág és Molnár Flórián edzője. – Hivatalosan még nem ismert a létszám, de az előnevezések alapján a lányoknál úgy 40-50, míg a fiúknál 70-80 résztvevőre számítok. Hagyományosan erős lesz a mezőny, hiszen ez nagyon rangos verseny, amit a tradicionális síugrónemzetek sportolói, feltörekvő tehetségei természetesen nem hagynak ki. Vörös Virágtól azt várom, hogy bekerüljön a legjobb 30 közé, hogy a döntőben is ugorhasson. Flóriánnak a legjobb 50-be jutást jelöltük ki célul. Szép eredmény lenne, ha mindkét versenyzőm teljesítené a célkitűzést. Flórián csak 2002-es születésű, ez a beugró éve, ő lesz az egyik legfiatalabb a mezőnyben. És Virágnak is van még egy éve ebben a korosztályban. Felkészültünk, az elmúlt időszak versenyein jól teljesítettünk, nincs mitől tartanunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában