Olaszországi kapcsolatfelvétel

2018.02.14. 18:01

Az Udinese vendégszeretetét élvezte a Haladás VSE labdarúgó-szakosztálya

Hosszú távú és virágzó kapcsolatot szeretne kiépíteni az olasz élvonalban szereplő Udinese Calcio együttesével a Haladás VSE labdarúgó-szakosztálya.

Tóth Gábor

 

A Haladás szakmai stábja látogatóban járt az udinei egyesületnél, hogy megismerkedjen egyebek között az olasz klub

felépítésével, utánpótlás-nevelési programjával – és viszonozza az Udinese klubvezetőinek novemberi, szombathelyi vendégeskedését. A zöld-fehér klub képviselői igyekeztek lefektetni egy szorosabb, remélhetőleg gyümölcsöző együttműködési megállapodás alapjait.

A HVSE küldöttsége Udinéban. Balról Tebeli György, Tóth Péter, Somfalvi Csaba, Bokor Zsolt, Bánfalvi Attila és Petrovics Balázs Fotó: Haladás VSE

- Tavaly novemberben megtisztelte egyesületünket látogatásával az olasz Udinese küldöttsége, a napokban ezt a szemlét viszonoztuk – kezdte élménybeszámolóját Somfalvi Csaba, a HVSE labdarúgó-szakosztályának vezetője. – Az olaszok rövid időn belül visszahívtak minket, talán ez is azt bizonyítja, hogy az Udinese képviselői látnak fantáziát egyesületünkben. Három napot töltöttünk az észak-olasz városban. A program egyből egy olasz rang-adóval indult, megnéztük az Udinese-Milan bajnokit. Fantasztikus hangulat, nagyszerű, 25 ezer fős közönség, remek mérkőzés fogadott minket. A második nap délelőttjén megmutatták nekünk az udinei stadiont és az edzőközpontot. A Dacia Aréna egy minden igényt kielégítő stadion, uszodával, konditeremmel, kiszolgálóhelyiségekkel. Az edzőközpontban négy füves, három műfüves és egy fedett műfüves pálya van. A kapusok külön pályán tréningeznek. Aztán igazi olaszos étteremben, igazi olaszos ételekkel leptek meg minket házigazdáink. Ebéd közben sokat beszélgettünk a jövőbeli együttműködés lehetőségeiről. Nagy öröm számunkra, hogy egy ilyen nagy múltú és jelenleg is igen komoly tekintélynek örvendő egyesület képviselői érdeklődnek irántunk. A délutáni program az edzések megtekintésével folytatódott. A Prima-vera, azaz a második csapat kezdte a tréninget. A felnőtt-gárda keretéből több olyan játékos is a fiatalokkal edzett, aki nem lépett pályára az előző napi bajnokin. Utána a kisebb csapatok edzését néztük meg, az

U7-től az U12-ig. Minden foglalkozás profin fel volt építve, nem volt holtidő, mindenki, a gyerek és az edző is tudta a dolgát. Pörgős, jó hangulatú edzéseket láthattunk. A trénerek nem szóltak bele edzés közben a feladatok megoldásába, hagyták gondolkodni a fiúkat, találják meg ők a helyes megoldást. A szünetekben persze felhívták a figyelmet a hibákra. Az edzések után az olasz edzők elmondták nekünk, hogy mi volt az edzés célja és az elvárás a srácok felé. Az esti megbeszélésen vendéglátóink felvázolták számunkra, hogy mi lehet a kapcsolat folytatásának következő állomása. Mindenképpen lesz lehetőségünk kivinni csapatokat udinei edzőmérkőzésekre, és az olaszok edzőket is küldenek Szombathelyre. Hasznos tapasztolatokra tettünk szert. És elindult valami, amitől mi nagyon sokat várunk – zárta szavait Somfalvi Csaba.

Ezek is érdekelhetik