kosárlabda

2018.02.13. 21:43

Felsőházas a SzoSI U16, alsós a Körmend a kosárlabda-bajnokságban

A Szombathelyi Sportiskola KA U16-os csapata bejutott a fiú kiemelt kadet kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszásába. Az AKMÉ Körmendi Törpördögök az alsóházban folytathatja.

Horváth Erika

A Szombathelyi Sportiskola U16-os csapata két selejtezőtorna után jutott a kiemelt bajnokság 16 legjobb csapata közé. Az alapszakaszt a nyugati csoportban vívták Simon Bence és Hollósy Tibor tanítványai. Nagyszerűen helytálltak, hiszen a 14 mérkőzésükből 11-et megnyertek, csak háromszor hagyták el vesztesen a pályát. Az Alba Fehérvár mögött második helyen jutottak a felsőházi rájátszásba.

- Szerencsére időben sikerült kiharcolnunk a továbbjutást, ugyanis a bajnokság közepe felé több sérültünk is volt, így sok esetben nem tudtunk teljes csapattal szerepelni. Azonban ennek ellenére is arattunk bravúrgyőzelmeket, ugyanakkor követtünk el olyan hibákat is, amiket nem szabadott volna. Sokat kell még fejlődnünk, főként támadásban, de vannak biztató jelek is, például az, hogy a mi csapatunk az egyike a legkevesebb pontot kapottaknak – értékelt Simon Bence.

A nyugati csoport továbbjutói elleni öt győzelmet és egy vereséget viszi magával a SzoSI a felsőházi rájátszásba, ahol a keleti csoport első négy helyezettjével vív még oda-visszavágót a nyolccsapatos országos döntőbe jutásért. A szombathelyiektől az U16-os válogatottba két játékos, Kenéz Csaba és Sövegjártó Ábel került be, akik már bemutatkoztak az U18-as csapatban is Rédei Péterrel egyetemben. Három első éves kadetjátékos, Sipos Mátyás, Tiborcz Benedek és Varga Benedek is részt vett már az MKOSZ 2003-as születésűek képző kiválasztó programjában.

Az AKMÉ Körmendi Törpördögök az alapszakaszt a nyugati csoport hetedik helyén zárta. Kocsis Tamás csapatának a 14 forduló során három győzelmet sikerült szerezni.

- Ez nem túl sok, mégis azt mondhatom, hogy elégedett vagyok. Mert ez az eddigi leglelkesebb, leglelkiismeretesebb, legjobban dolgozó csapatom – mondta az edző. – Sajnos nincs magas játékosunk, mondhatni, hogy a miénk a legalacsonyabb gárda a mezőnyben, és ezt a hátrányt nem tudjuk ellensúlyozni. De minden dicséret megilleti a fiúkat, mert becsülettel küzdenek.

A körmendieknek keresztjátékot kellett vívniuk a legjobb 16-ban maradásért. Sikerült, az ELTE Törökbálint együttesét idegenben 75-61-re, itthon 73-65-re győzték le, így tagjai lehetnek az alsóházi rájátszás nyolccsapatos mezőnyének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában