kosárlabda

2018.02.19. 20:50

Küzdött, de kikapott a fiatal Falco KC II.

Az NB I/B-s férfi kosárlabda-bajnokság 18. fordulójában a Falco -Vulcano Energia KC Szombathely U23 roppant fiatal csapata a Pápa vendégeként szenvedett vereséget.

Tóth Gábor

Motax-Pápai KC–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 72-48 (13-13, 18-9, 19-11, 22-15). – Pápa, 50 néző, NB I/B-s férfi kosárlabda-mérkőzés, vezette: Goda L. Vida B., Nagy V.

Falco: Friedl –, Németh Bence 2, Bereczki 11, Lukács 11/3, Körömi 4. Csere: Bakony 1, Laman 5, Dokmanovic 2,

Verasztó 12/6, Kovács Benedek –, Kovács M. –. Edző: Váradi Attila.

A szombathelyiek az U18-as együttesre építve utaztak el a mérkőzésre – a Falco II. korábban kérte a pápaiaktól, hogy

tegyék át másik időpontra a mérkőzést, mivel a csapat több játékosa a debreceni Magyar Kupa-döntőre utazott az első csapattal, de a Pápa ebbe nem egyezett bele. Ám a vasi fiatalok jól kezdtek, és a folytatásban is becsülettel küzdöttek – úgy a második negyed közepéig tartották a lépést. Az első félidő hajrája viszont jobban sikerült a hazaiaknak, így megléptek (20. perc: 31-22). A nagyszünet után azonban már kiütközött, hogy a házigazda rutinosabb, fizikálisan erősebb. Átvette az irányítást a Pápa, egyre növelte az

előnyét, és végül biztosan nyert.

Váradi Attila: – Fiatal játékosainknak ez a mérkőzés jó lehetőség volt arra, hogy belekóstoljanak a felnőtt kosárlabdába. Összességében elégedett vagyok a fiúkkal – de az bebizonyosodott, hogy ami működik az utánpótlásban, nem biztos, hogy elég a felnőttek között.

A hazaiaknál Kálmán László 29 percet töltött a pályán, 11 pontig jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában