Egis Körmend

2018.02.08. 13:18

Olasz csapat ellen folytatja a Körmend

  Az Egis Körmend kosárlabdacsapata az olasz Umana Reyer Venezia együttesével találkozik a FIBA Europe Cup egyenes kieséses szakaszában.

Tóth Judit

Az olasz Ulmana Reyer Venezia csapatát várhatja Gasper Potocnik és legénysége  Fotó: Unger Tamás

 

Az olasz Ulmana Reyer Venezia csapatát várhatja Gasper Potocnik és legénysége 
Fotó: Unger Tamás

Csütörtökön sorsoltak a FIBA Europe Cupban. A legjobb 16 közé jutott csapat innentől egyenes kieséses rendszerben folytatja a sorozatot. Mindkét magyar együttes – az Alba Fehérvár és az Egis Körmend is – a Bajnokok Ligájából kiesett csapattal mérkőzik a negyeddöntőbe jutásért.

A második kör J csoportjából továbbjutott Körmend olasz ellenfelet kapott, mégpedig az Umana Reyer Veneziát, az Alba Fehérvár pedig a litván Juventus Utena csapatával mérkőzik majd.

Az olasz csapat komoly ellenfél lesz a piros feketék számára, hiszen nagyszerű játékos alkotják. Az Umana Reyer Venezia jelenleg az olasz bajnokság negyedik helyezettje, 13 győzelemmel és öt vereséggel. Mérlege ugyanolyan, mint az első három csapatnak, csupán pontkülönbséggel szorul a negyedik helyre a bajnoki tabellán. A Bajnokok Ligájából is pozitív mérleggel esett ki, nyolc győzelemmel és hat vereséggel holtversenyben állt a 3-6. helyen.

Gasper Potocnik, a Körmend vezetőedzője is úgy véli, hogy elég nehéz csapatot kaptak.

- Jól ismerem a Veneziát, nagyon komoly játékerőt képviselnek. Olasz topcsapatról van szó, nagyszerű játékosokkal, nagyon jó rotációs lehetőséggel. Agresszív, gyors kosárlabdára számíthatunk, döntőek lehetnek a fizikai paraméterek és technikai megoldások. Számunkra nagy kihívás lesz ez a kétmeccses nemzetközi szereplés, de én bízom abban, hogy a játékosaim mindent beleadnak és szakmai stáb is a maximumot tudja nyújtani – mondta a szlovén szakember.

A FIBA Europe Cup folytatásában az oda-, illetve visszavágókat a hivatalos kiírás szerint március 7-én és március 14-én rendezik, de a csapatok később egyeztetnek a végleges időpontokról. Ebben a szakaszban két mérkőzésen dől el a továbbjutás, a tét nagy, a legjobb nyolc közé kerülés.

A párosítások:

Egis Körmend-Umana Reyer Venezia (olasz),

Alba Fehérvár-Juventus Utena (litván),

Bakken Bears (dán)-BK Ventspils (lett),

Donar Groningen (holland)-U-BT Cluj-Napoca (román),

Mornar Bar (montenegrói-BC Oostende (belga),

ESSM Le Portel (francia)-Dinamo Sassari (olasz),

Tsmoki Minsk (fehérorosz)-Sidigas Avellino (olasz),

Nizhny Novgorod (orosz)-Keravnos (ciprusi).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában