Vasi Triatlon SE

2018.02.05. 18:46

Születésnapot ünnepelt megyénk legfiatalabb triatlonklubja

Egyéves fennállását ünnepelte a Vasi Triatlon SE, melynek létszáma alapítása óta ugrásszerűen megnőtt. Születésnapot ünnepelt megyénk legfiatalabb triatlonklubja, a Vasi Triatlon SE. Az egyesület 2017. január 25-én 19 taggal alakult meg, mára 45 főre duzzadt a létszám.

Pum András

- Sikeres esztendőt tudtunk magunk mögött, sok versenyen indultak versenyzőink és nagyon jó eredményeket értünk el sprint távon (750 méter úszás, 20 kilométer kerékpározás, 5 kilométer futás), rövidtávon (1500, 40, 10), féltávon (1900, 90, 21) és ironman-en is (3800, 180, 42) – mondta Kapolcsi Imre, elnökségi tag. – A 97 amatőr egyesület rangsorában az előkelő 18. helyen végeztünk, és négy tagunk teljesítményét külön is elismerte a Magyar Triatlon Szövetség. Ahhoz képest, hogy 2017-ben elsősorban az volt a célunk, hogy megismerjük, megszokjuk egymást, ez dicséretes teljesítmény. Azt sem hittük volna, hogy ennyien csatlakoznak hozzánk a tizenévesektől a 70 évesig -- a kapunk továbbra is bárki előtt nyitva áll. Valamennyi versenyzőnkre büszkék vagyunk, de külön kiemelném a négyszeres olimpikon Kálovics Anikót és párját, Zsódér Zsoltot. Újdonság, hogy vándordíjat alapítottunk, amit az elmúlt év alapján elnökünk, Stojcsics Balázs kapott meg. Mindig azt a személyt ismerjük el, aki az adott évben legtöbbet teszi egyesületünkért. Ami az idei esztendőt illeti, az utánpótlást szeretnénk fejleszteni és további edzőket keresünk. Jelenleg futásban Major Ferenc, kerékpározásban Kelemen Tibor és Zsódér Zsolt tart tréningeket. Az első, több mint biztató évünk után szeretnénk idén is legalább ilyen eredményesek lenni.

A kiemelt kép csak illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában