szeged

2018.03.30. 19:18

A válogatottságért harcolnak a tájfutó fiataljaink

Szép eredményekkel indították a szezont az Alpokalja korosztályos tájfutói a nemzetközi Szeged Kupán.

Tóth Gábor

Bognár Zoltán jó formában versenyzett Fotó: Máthé István

 

Bognár Zoltán jó formában versenyzett Fotó: Máthé István

Szeged térsége adott otthont a tájfutó szezon idei első versenyének, a kétnapos Szeged Kupának, amely az ifjúsági és junior tájfutók első válogató hétvégéje volt, továbbá világranglista-futam is. A környező országok korosztályos válogatottjai a júliusban az Alföldön rendezendő junior-világbajnokságra készülve használták ki a versenylehetőséget. A nyári vb-re válogatózott az Alpokalja Szabadidősport és Környezetvédő Egyesület (ASK) tájfutója, Szalay Levente is. Aki az első fordulóban a biztató ötödik helyen végzett (hat fő alkotja a válogatott keretét), a másnapi nagyon szoros versenyen azonban nem tudott pontot szerezni.

Három ifjúsági korú ASK- versenyző az április első hétvégéjén rendezendő Közép-Európa-kupán való indulás jogáért szállt harcba. A 18 éves Bognár Zoltán kirobbanó formában volt, mindkét nap nagyot futva összetettben a harmadik helyen végzett, ezzel kvalifikálta magát a nemzetközi erőpróbára. A két első éves serdülőkorú versenyző, Marosi Ákos és Molnár Péter közül ezúttal Ákosnak jött ki jobban a lépés, két biztató futás után nagy eséllyel kiharcolta a kerettagságot. A három fiú váltóban is rajthoz állt, és parádés versenyzéssel bronzérmet szerzett – három bolgár és egy észt csapatot is megelőzve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában