Fazekas Péter új szerepkörben

2018.03.12. 20:45

A CVSE éljátékosa az asztalitenisz-szövetség fejlesztési igazgatója lett

A CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels férfi asztalitenisz-csapatának oszlopos tagja, Fazekas Péter új feladat kapott: a Magyar Asztalitenisz Szövetség fejlesztési igazgatója lett.

Horváth Erika

Fazekas Péter a CVSE játékosa és az is marad Fotó: Unger Tamás

A CVSE-Swietelsky-Jufa Hotels csapatával már hét bajnoki címet is ünnepelhetett Fazekas Péter. A 36 esztendős, korábbi válogatott asztaliteniszező egyéniben és párosban is négyszeres országos bajnok, négyszeres Top 12-győztes is. De nem csak játékosként szolgálja sportágát. Sportmenedzseri végzettségét is kamatoztatja, ő volt az ötletgazdája és főszervezője a 2014-ben nagy sikerrel debütáló Generációk Csatájának, nagy népszerűségnek örvend a Ligák Kupája, amelybe bármely bajnoki osztályból nevezhetnek csapatok, de a mérkőzéseken a magasabb osztálybeliek poénelőnyt adnak az alacsonyabb osztályban játszóknak. Nagy szerepe van abban is, hogy Magyarországos is népszerűvé vált és országos bajnokságot is rendeznek kopogós asztaliteniszben.

Fazekas Péter a CVSE játékosa és az is marad Fotó: Unger Tamás

Fazekas Péter a Magyar Asztelitenisz Szövetség elnökségi tagja; most új szerepkörben, a MOATSZ fejlesztési igazgatójaként várnak rá újabb feladatok. A szövetség honlapján arról beszélt, hogy elsősorban az utánpótlás fejlesztéséért szeretne tenni. Azt elérni, hogy két-három éven belül számottevően emelkedjen az U11-es ranglistákon szereplő gyerekek létszáma, a lányoknál négyszeresére, a fiúknál háromszorosára, 60 illetve legalább 100 főre. Fazekas egy éven belül új szakirodalmat szeretne eljuttatni a hazai egyesületekhez, amely segíti az edzőket a modern asztalitenisz elsajátíttatásában. De prioritást élvez a régiós edzésprogram is, öt régióban tartanak majd közös edzéseket újonc- és serdülőkorú gyerekeknek – ezzel is segítve a színvonal emelkedését és a szakmai munkakapcsolatok elmélyítését. Az fejlesztési igazgató részt vesz a versenyek és rendezvények marketing- és kommunikációs feladatainak elvégzésében, valamint a versenyrendszer és a sportági infrastruktúra fejlesztésében is.

Kérdésünkre, hogy az új munkaköre mennyiben befolyásolja a celldömölki csapattagságát, Fazekas Péter azt válaszolta, hogy semennyire.

- A CVSE-nek vagyok a játékosa, és az is maradok, nem akarok felhagyni a játékkal sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában