dobó-Európa-kupa

2018.03.08. 21:47

Dobó-Európa-kupa Dobó SE-sekkel

Csütörtökön délelőtt keltek útra Portugáliába, a dobó-Európa-kupa színhelyére a Szombathelyi Dobó SE válogatottjai.

Horváth Erika

Portugáliába indulásuk előtt a Dobó SE-sek. Balról: Hudi Ákos, Gergelics Cintia, Németh Zsolt mesteredző, Gyurátz Réka, Halász Bence  Fotó: Szombathelyi Dobó SE

Harmincnyolc ország képviselteti magát a már 18. alkalommal megrendezendő dobó-Európa-kupán, a dobóatléták téli kontinensviadalán. Ahogy mindig, ott lesz a magyar válogatott is, ezúttal 13 versenyző áll rajthoz – az újdonsült fedett pályás világbajnok Márton Anita két számban, súlylökésben és diszkoszvetésben is. A portugáliai Leiriában mind a négy dobószámban rendeznek versenyt, felnőtt és U23-as korosztályban is – előbbiben nemenként kettő, utóbbiban egy atléta képviselhet egy nemzetet.

A Szombathelyi Dobó SE-ből négy kalapácsvető került be a válogatottba.

A felnőtt férfiak 25 fős mezőnyében indul Hudi Ákos, az U23-asoknál Halász Bence. A nőknél Gergelics Cintia, illetve az U23-as Gyurátz Réka a szombathelyi résztvevő. Mind a négyen a hazai rendezésű téli országos bajnokságon versenyeztek utoljára. Réka 70,57 méteres bajnoki csúccsal nyert, Cintia 64,41-dal lett második – mindkettejüknek ez volt az idei legjobbja. A fiúk eredményével kevesbé volt elégedett Németh Zsolt mesteredző.

- Kicsit többet vártam mindkettejüktől, nem hozták ki magukból, ami bennük volt – mondta Németh Zsolt. – Az Európa-kupán mind a négy versenyzőnktől azt várom, hogy idei legjobb eredményét érje el. Dobogós helyre az U23-asoknak van esélye, Réka első helyen áll a rajtlistán, Bence a harmadik.

Portugáliába indulásuk előtt a Dobó SE-sek. Balról: Hudi Ákos, Gergelics Cintia, Németh Zsolt mesteredző, Gyurátz Réka, Halász Bence  Fotó: Szombathelyi Dobó SE

A férfi kalapácsvetők versenyét szombaton rendezik, 9 órakor kezdenek az U23-asok, a felnőttek két csoportban 12.45-től és 16.15-től dobnak. Vasárnap az U23-as nők versenye is 9 órakor rajtol, a felnőttek 12 órától, illetve 16.15-től lépnek dobókörbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában