NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság

2018.03.07. 07:00

Falco-Debrecen: A papírforma hazai győzelmet ígér

Az NB I-es férfi kosárlabda-bajnokság 21. fordulójában a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely szerdán 18.30-kor a Debrecent fogadja - a sárga-feketék számára kötelező a győzelem.

Tóth Gábor

A szombathelyiek beilleszkedőfélben lévő centerére, Steve Taylorra biznyára kemény munka vár majd a palánk alatt Fotó: Unger Tamás

A Falco remek hangulatban készülhet a hétközi mérkőzésre, hiszen vasárnap megyei rangadót nyert a Körmend ellen. A tabellán második sárga-feketék abszolút esélyesei a mérkőzésnek. A Debrecen pocsék szériát fut, az előző kilenc bajnokiját elbukta, 12. a tabellán, a bentmaradásért küzd. Igaz, rákészülhetett a szombathelyi találkozóra, hiszen legutóbb február 14-én lépett pályára NB I-es meccsen -- a szünetet felhasználva megpróbálta rendezni sorait. Goran Martinic személyében például egy tapasztalt irányítót igazolt Romániából – a montenegrói légiós korábban megfordult a Falcóban is. Továbbá a sérüléséből felépült amerikai center, Dallas Lauderdale már ismét teljes értékű harcos.

A szombathelyiek beilleszkedőfélben lévő centerére, Steve Taylorra biznyára kemény munka vár majd a palánk alatt Fotó: Unger Tamás

- Ez az a mérkőzés, amikor kötelező számunkra a győzelem – szögezte le Srecko Sekulovic, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely edzője. – Igaz, a Debrecen nem rossz csapat, sokkal jobb erőt képvisel annál, mint amit a tabella sejtet. Vagyis könnyű mérkőzésre azért nem számítok. Ráadásul a DEAC sokat készülhetett a meccsre, pihenten érkezik hozzánk, és mindenféle komolyabb tét nélkül, felszabadultan léphet pályára. Az új szerzemény, Martinic kiváló kosaras, remek igazolás, ponterős támadójátékos – rá nagyon kell figyelnünk. Lehet, hogy ő volt a hiányzó láncszem a csapatból. Mi vasárnap egy nagyon nehéz csatát nyertünk a Körmend ellen, ami sokat kivett a játékosokból, így a rövidre sikeredett felkészülés során oda kellett figyelnünk a regenerálódásra is. Govens betegen vállalta a megyei rangadót, a meccs után be is lázasodott, de már jobban van, játszani fog. Mindenki más teljesen egészséges. Ha el akarjuk érni a céljainkat, akkor a Debrecen ellen hazai pályán, saját közönségünk előtt nem hibázhatunk. Azon leszünk, hogy minél egyértelműbben érvényesítsük a papírformát a mérkőzésen. Szervezett játékot várok a csapatomtól, ha mindenki teszi a dolgát, akkor nem lehet baj.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában