kosárlabda

2018.03.21. 20:40

Idegenben is kikapott az Atomtól a Körmend

Egy félidőnyi jó játék után összezavarodott Pakson az Egis Körmend, így az Atomerőmű átgázolt a piros-feketéken, 19 ponttal nyert Teo Cizmic csapata.

TÓTH JUDIT

Hiába küzdöttek Fotó: Mártonfai Dénes/teol.hu

A mérkőzés előtt egyperces néma felállással emlékeztek a 61 esztendős korában elhunyt idősebb Morgen Frigyesre, az ASE örökös bajnokára.

A pályára lépés előtt rendkívüli lelkesedéssel – pacsival, öleléssel – spannolták egymást az Egis Körmend játékosai.

Hiába küzdöttek Fotó: Mártonfai Dénes/teol.hu

Jól is kezdett a vasi csapat, Davis szerezte az első kosarat, a Paksnál pedig Guinn lendült bele a pontszerzésbe. Ferencz Pakson is bemutatta tripladobó tudományát, egymás után kettőt is értékesített, a másik oldalról Hinds tudott csatlakozni. Fanning jó cserének bizonyult, rögtön hozzátett öt pontot, és Csorvásira sem lehetett panasz, kiosztott egy sapkát Eilingsfeldnek és dobott egy kosarat a negyed hajrájában, így tíz pontra nőtt a vasiak előnye. A második negyedben összeszedték magukat a paksiak, nem is akárhogyan. Tarrant, Eilingsfeld és Guinn vezényletével igen gyorsan szereztek 13 pontot, míg a Körmend egyet sem. Teo Cizmic csapata egyúttal keményebb védekezésre is váltott, ez láthatóan megzavarta a körmendiek addigi lelkes és ponterős játékát. Davis triplája adott újra hitet a piros-feketéknek, majd jött a csapatkapitány, Ferencz is, aki megtoldotta a körmendi pontokat két hárompontossal. Wright kiosztott pár jó labdát, igaz, egyet elvétett, hiába repült Davis szinte az épület tetejéig. Guinnt továbbra sem lehetett tartani, már 11 pontnál járt a paksi légiós. Ferencz viszont az ötödik tripláját is bevágta, amivel hárompontos előnyre tett szert a Körmend. Ez nem tartott sokáig, mert Garamvölgyi válasza igen gyorsan érkezett. Csorvásit hiába ráncigálták a palánk alatt, így is bedobta, büntetővel együtt, így lett egyenlő az első két negyed után az eredmény (45-45).

 

A nagyszünet után egálról folytatták a csapatok, a Paks bombabiztos kezdéssel elhúzott 11 ponttal, a Körmend meg csak nézte tétlenül a körülötte zajló eseményeket. Wright és Tuoyo eszmélt fel, konstatálva, hogy ez így nem lesz rendben, de minden próbálkozás kevésnek bizonyult. A negyedik negyedben is folytatta lendületes játékát az Atomerőmű, Barnies, Tarrant és Eilingsfeld volt igen aktív. A paksiak a végjátékban is leindították ellenfelüket és nagyon jó százalékkal dobtak. A körmendiek már szinte egyetlen értékelhető akciót sem tudtak véghezvinni, védekezésben rendre lemaradtak a paksiakról, ők meg ezt nem hagyták büntetlenül. Húsz pont fölé tudott ugrani az Atomerőmű, amihez nagyban hozzájárult a piros-feketék erőtlensége és elképzelés nélküli játéka. A vártnál sokkal gyengébben teljesített Gasper Potocnik csapata: nem sikerült az idegenbeli bravúr a Körmendnek, csupán Ferencz Csabának van oka némi örömre, hiszen pontszerzésben a mezőny legeredményesebbje volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában