EGER 

2018.03.17. 20:13

Nemzetközi boksz: szombathelyi, kőszegi érmek

Szép kőszegi, szombathelyi eredmények születtek a 68. Bornemissza Gergely nemzetközi ökölvívó emlékversenyen. A négynapos egri erőpróbán 21 ország 269 ifjúsági és junior korosztályú versenyzője lépett ringe.

Tóth Gábor

Balról Pörge Bálint, Muhovics Milán és Varga Roland (edző).

 

Muhovics Milán (balról) és Varga Roland Fotó: Skorpió Box Club

A kőszegi Fitt-Box Ökölvívó egyesület színeit öt sportoló képviselte. Lakotár Hanna ifjúsági 51 kilóban három győzelemmel az első helyen végzett. Hámori Luca ifjúsági 60 kg-ban az első körben erőnyerő volt, majd két gyors győzelmet begyűjtve ugyancsak aranyéremmel zárt. Ambrus Viktória (ifjúsági 75 kg) mérkőzés nélkül lett első – ellenfele megbetegedett. A fiúknál Szoták Titusz ifjúsági 64 kg-ban indult: az első körben erőnyerő volt, a második napon egy horvát ellenfelet győzött le, ám az elődöntőben nem bírt kazah riválisával, így a harmadik helyen végzett. A büki szakosztály versenyzője Farkas Richárd (junior 80 kg) egy meccset vívott, nagy csatában, megosztott pontozással maradt alul békési riválisa ellen, ötödik helyen végzett.

Erős verseny, remek szereplés

- Erős mezőnyben sikerült remekül szerepelnünk – értékelt a Fitt-Box ÖE vezetőedzője, Varsányi Áron. – A lányok hozták a tőlük elvártat, ráadásul a versenyen kívül is dolgoztak, plusz edzéseket végeztek, kesztyűztek. A fiúk kellemes meglepetést okoztak. Titusz idén már a második nemzetközi versenyéről tért haza éremmel. Ricsi pedig letisztultan bokszolt, a harmadik menetben a gongszó mentette meg válogatott ellenfelét a vereségtől.

Balról Pörge Bálint, Muhovics Milán és Varga Roland (edző). Skorpió Box Club

Minőségi orosz ellenfél

A szombathelyi Skorpió Box Club két sportolóval vett részt az erőpróbán – mindketten első éves juniorként, két súlycsoportot feljebb lépve neveztek. Pörge Bálint (60 kg) rögtön egy minőségi orosz bunyósal nyitott. Nem adta olcsón a bőrét, de végül alulmaradt. Muhovics Milán (52 kg) első nap a tavalyi junior magyar bajnokkal, a debreceni Bernáth Zoltánnal került szembe. Nem ijedt meg, remek teljesítmény nyújtva egyhangú pontozással verte esélyesebb ellenfelét. Másnap kazah öklöző ellen lépett ringe. Parázs meccset, minőségi csatát láthattak az érdeklődők, a vasi fiú állt közelebb a győzelemhez, a végén mégis a kazah bunyós kezét emelték magasba – általános meglepetésre. Így Muhovics Milán bronzéremmel zárt.

- Mindkét versenyzőmmel elégedett vagyok – mondta Varga Roland, a Skorpió BC trénere. – Bálintnak voltak szép megoldásai, ha kicsit bátrabb, meglepetést okozhatott volna – több nemzetközi meccsre, nagyobb rutinra van szüksége, hogy az ilyen összecsapásokat behúzza. Milán fantasztikusan teljesített. Arra sokan felkapták a fejüket, hogy a tavalyi magyar bajnokot biztosan verte. A kazah fiú ellen pedig győzelmet vettek el tőle. Még csak az év elején járunk, alig van meccs mögöttünk, mégis jó bunyóztak a fiúk. Jó úton járunk, dolgozunk tovább!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában