Női foci

2018.03.25. 20:02

Most sem ment – A Viktória 4-1-re kikapott a DVTK-tól

Nem jutott a női labdarúgó Magyar Kupa fináléjába a Haladás-Viktória FC. A vasiak három góllal kikaptak a DVTK-tól.

Pum András

Viktória-Astra NB I. nõi foci NJ Öreg Cintia

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

Diósgyőri VTK-Haladás-Viktória FC 4-1 (2-0). – Diósgyőr, műfű, 50 néző, női Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés, vezette: Urbán.

Diósgyőr: Szőke-Nagy – VELDMAN, Sandu, André (Kerekes), Boros – Markovic, Tóth A., NAGY F., Jáhn – Újvári, OLAR. Edző: Fórizs Sándor.

Haladás-Viktória: Bíró – Kiss Zs. (Király, 77.), BALOGH, Tálosi, Kopcsándi (Kun, 56.) – Tóth A., FÁBIÁN, Manhart (Pupos, 87.) – Szakonyi, Siklér, ÖREG. Edző: Simon Attila.

A két héttel ezelőtti, diósgyőri (3-0) bajnokihoz képest kifejezetten jól kezdte a találkozót a szombathelyi gárda, jól lezárta a területeket, nem engedte kibontakozni ellenfelét, masszívan védekezett, ám a támadásokra kevés lehetőség maradt. Aztán negyedóra elteltével Olar 22 méterről, szabadrúgásból lőtt a hálóba (1-0). Majd három perc múlva egy, a tizenhatoson ide-oda pattogó labdát Veldman vágott a hálóba (2-0). Ezt követően nyíltabb futballt vállaltak fel a szombathelyiek, átvették a játék irányítását, de nem sikerült komoly helyzetet kialakítaniuk.

Szünet után az eredmény után futó, emiatt kitámadó, kinyíló vasiakat lekontrázták a hazaiak. Ám az újabb gólhoz szombathelyi hiba is kellett. Egy eladott labdával az 53. percben Veldman ugrott ki egyedül és lőtt a hálóba (3-0). A vendégek nem adták fel, és több lehetőséget is kialakítottak Szőke-Nagy kapuja előtt. Újabb gólt viszont a diósgyőriek szereztek.

A 73. percben Markovic tizenegyesével már 4-0-ra vezettek a hazaiak. Egy perc múlva szépítettek a vendégek: Tóth labdájával Öreg lépett ki és a kifutó kapus mellett 15 méterről a bal sarokba lőtt (4-1). A hátralévő időben a szombathelyiek mindent megpróbáltak, de már nem tudták veszélyeztetni a hazaiak kapuját.

Viktória-Astra NB I. nõi foci ; Öreg Cintia

A jobban futballozó Diósgyőr összességében megérdemelten nyerte meg a mérkőzést és jutott a Magyar Kupa döntőjébe a második félidőre feljavuló Haladás-Viktória ellen.

Simon Attila: – Tartalékos csapatom ma ennyire volt képes. A legutóbbi diósgyőri meccshez képest kicsit jobban játszottunk – sajnálom a lányokat.

A másik mérkőzésen: Ferencvárosi TC-MTK 1-0.

A döntőben tehát FTC-Diósgyőri VTK találkozót rendeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában