kerékpározás

2018.04.05. 18:43

A legjobb magyar időt tekerte a kőszegi Ziskó Balázs

A kőszegi kerékpáros, Ziskó Balázs az előkelő negyedik helyen végzett a Szlovéniában rendezett SloEnduro nemzetközi versenysorozat idei első állomásán.

Tóth Gábor

Ziskó Balázs gyűri a métereket Fotó: Varga Tamás

Március végén a szlovéniai Ajdovscina város környéke adott otthont az egyre jelentősebb MTB és enduro szerepkörrel rendelkező SloEnduro versenysorozat idei első állomásának – e sorozatról lehet kvalifikálni a világkupára is. Kihívásokkal teli lejtős terepen zajlott az erőpróba, de a pálya nem volt olyan kockázatos, mint a downhill versenyeken. Öt táv várt a mezőnyre, három hosszabb, két rövidebb, amelyeket a versenyt megelőző napon be lehetett járni, gyakorolni – érdekesség, hogy kerékpározva kellett megtenni az összekötő szakaszokat is. A sorozat első versenyére rengeteg „kiéhezett” olasz, osztrák, szlovén, magyar kerékpáros nevezett, a teljes létszám 129 főt számlált. Félpercenként indították a résztvevőket, a kerékpárosok zöme négy óra körüli időt futott.

Ziskó Balázs gyűri a métereket
Fotó: Varga Tamás

A verseny egyetlen Vas megyei indulója, a kőszegi Ziskó Balázs master 2 korcsoportban nevezett, kategóriájában az előkelő negyedik helyen végzett, az abszolút sorrendben pedig a 26. lett – figyelemre méltó, hogy a verseny legjobb magyar idejét jegyezte.

– A begyakorlás jól sikerült, de ennyi új szakaszt lehetetlen volt fejben tartani, így a versenynapon a lehető legkevesebb hibázásra törekedtem – értékelt Ziskó Balázs. – Pár másodperc bennem maradt az előzgetések, az útkeresés miatt, de összességében nem panaszkodom. Legközelebb már éremmel térek haza!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában