Megvan az utód

2018.04.22. 18:20

Antonis Constantinides a Körmend új vezetőedzője

A körmendi klubvezetés megtalálta a hétvégén távozó szlovén edző, Gasper Potocnik utódját. A szezon hátralévő részében a ciprusi születésű Antonis Constantinides veszi át az Egis Körmend szakmai irányítását.

Tóth Judit

Az Egis Körmend klubvezetése szombaton délelőtt közös megegyezéssel szerződést bontott Gasper Potocnik vezetőedzővel és Ziga Mravljak másodedzővel. Hencsey Tamás továbbra is a csapatnál marad, és már megtalálták az új vezetőedzőt is, Antonis Constantinides személyében, akivel a szezon végéig kötött szerződést a körmendi kosárlabda klub vezetősége.

A tréner 1974-ben született, eddig a ciprusi APOEL Nicosia edzője volt. Tapasztalt szakember, aki hazájában a legkeresettebbek közé tartozik. 2011-ben ciprusi bajnokságot és kupát nyert együttesével, kétszer választották meg az év edzőjének. Ezt megelőzően, 2009-ben a ciprusi női válogatott munkáját is irányította. Koszovóban is volt bajnok és az év edzője, majd az albán nemzeti válogatott irányítását is rá bízták.

A játékosmúlttal is rendelkező Antonis Constantinides számára nem teljesen ismeretlen a piros-fekete klub, hiszen a 2014-15-ös szezonban már járt Körmenden, a román Rovinari edzőjeként. Most az ő feladata lesz felrázni a körmendieket a középszakaszban, hogy a rájátszásra újult erővel és új lendülettel fordulhasson a csapat. A piros-feketéknél a cél a legjobb három közé jutás, így nagy reményt fűznek az új edzőhöz a Rába-parti városban. A hétfőn érkező ciprusi szakember Hencsey Tamás segítségével végzi majd munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában