sport

2018.04.20. 19:44

Horvát röplabdás a horvát iskolában

A péntek reggelt Marijeta Runjic, a Hungast-Haladás Szombathely röplabdacsapatának horvát játékosa társaságában kezdték a horvát nemzetiségi iskola elsősei.

Horváth Erika

A Haladás röplabdázója, Marijeta Runjic a horvát iskola elsőseivel Fotó: Horváth Krisztina

Óvodát már két éve üzemeltet az Országos Horvát Önkormányzat Szombathelyen, az iskola 2017 szeptemberében indult be a Jászai Mari utcai épületben egy 12 fős első osztállyal. A hét kislány és öt kisfiú nemcsak a betűkkel, számokkal, na meg persze a horvát nyelvvel ismerkedik, hanem a röplabdával is.

A Haladás röplabdázója, Marijeta Runjic a horvát iskola elsőseivel Fotó: Horváth Krisztina

Ez biztosan nem véletlen, hiszen a Szombathelyi Horvátok Egyesülete titkárának, Horváth Gyula Vladimírnak mindig is szoros kapcsolata volt ezzel a sportággal, hosszú évekig ő volt a Vas Megyei Röplabda Szövetség főtitkára is. A nemzetiségi iskolában a péntek reggeli testnevelésórákon Magyarósy Andrea edző irányítása mellett próbálják megszelídíteni a röplabdákat a gyerekek. Tegnap még egy segítő érkezett hozzájuk: a Hungast-Haladás Szombathely élvonalbeli csapatának horvát légiósa, Marijeta Runjic. Aki beszállt a játékba, aztán beszélgetett is a kicsikkel – természetesen horvátul – kutyákról, macskákról, a tengerről és városáról, Splitről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában