első győzelem

2018.04.28. 20:54

A hosszabbításban tört meg a jég, győzött a Körmend

Hosszabbításban, komoly tartalékokat felvonultatva nyert az Egis Körmend az Alba Fehérvár ellen öt ponttal, megszerezve ezzel az első győzelmet a felsőházi középszakaszban.

Tóth Judit

Egis Körmend – Alba Fehérvár 92–87 (18–23, 16–12, 24–29, 20–14, 14-9)

Körmend, 1700 néző, NB I-es férfi kosárlabda mérkőzés, középszakasz, felsőház 6. forduló Vezette: Cziffra Csaba, Praksch P., Ádám J.

KÖRMEND: WRIGHT 16/3, HOLLINS 15/6, Fanning 13/3, FERENCZ 28/24, Csorvási 4

Csere: Davis 10, Halász 2, Bán T. 4

Vezetőedző: Antonis Constantinides

FEHÉRVÁR: Kovács 6, HARRIS 21/18, Simpson 13/9, Filipovity 6, Keller Á. 11

Csere: HORTON 20, Mohammed 10/6, Keller I.

Vezetőedző: Branislav Dzunics

Az eredmény alakulása. 3. perc: 0-9. 8. perc: 7-21. 12. perc: 23-23. 17. perc 30-29. 24.perc: 45-49. 28. perc: 52-60. 32. perc: 63-68. 37. perc: 71-75.

Kipontozódott: Davis (40.perc) Mohammed (45. perc)

Nagyot játszott a Körmend Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

Mindkét együttes tartalékosan szerepelt a felsőházi rangadón: Dzunics mesternek Lóránt Pétert, Sir’Dominic Pointert és Kasey Hillt kellett nélkülöznie, az Egis Körmendnél pedig Justin Tuoyo és Horti Bálint nem lépett pályára.

Villámrajtot vett az Alba Fehérvár, Keller vezényletével gyorsan szerzett 9 pontot, míg a Körmend egyet sem. Csorvási dobott sikerrel először a 4. percben, de a negyed feléig ehhez már csak egy Ferencz-tripla érkezett hazai oldalon. Ezzel szemben Harris már a harmadik hárompontosát szerezte.

A 8. percre jól elhúzott Branislav Dzunics csapata (7-21), a fehérváriak jobban összpontosítottak támadásban és lepattanózásban is jócskán felülkerekedtek a Körmenden.

A negyedben a hazai publikum már csak Davis zsákolásának örülhetett. Halász látta meg jól az amerikait, aki ismét a csillagok közül érkezve vágta a labdát a gyűrűbe.

A második etapban változott a játék képe, összekapta magát a hazai együttes. Ferencz triplája után Hollins is megszerezte első pontjait, ezzel egyenlített a Körmend (23-23). A vendégjátékosok viszont kapkodóvá váltak, jó párszor lépéshibát vétettek. A hangulat fokozódott, ezt jól mutatta, hogy Mohammed kakaskodni kezdett Bánnal és az egyik játékvezetővel. A rövid közjáték után Bán kosarat szerzett, Mohammed meg egy sapkát kapott Csorvásitól. Tartotta a lépést a Körmend, és még a vezetést is átvette a 17. percben (30-29). Annyi lendület nem volt a piros-feketékben, hogy komolyabb előnyt szerezzenek, mert az Alba is észnél volt, de teljesítménye a második negyedre jelentősen visszaesett. Ennek ellenére a nagyszünetre még mindig egypontos fehérvári előnyt mutatott az eredményjelző (34-35).

 

A harmadik negyed elején az Alba kapta el jobban a fonalat, de Hollins magára vállalta a vezér szerepét és igyekezett állva tartani a Körmendet. Harris nem tudott hibázni a triplavonaltól, már az ötödiknél tartott, de Wright is felíratott a neve mellé egyet. Csorvási nem igazán bírt Hortonnal a palánk alatt, ha meg kicsordult a fehérvári légiós labdája, Keller Ákos mindig készen állt, hogy bepöcizze.

A 28. percben nyolc pontos vendég előnynél (52-60) Ferencz a triplavonalnál elugrasztotta Kellert egy csellel, majd igen elegánsan bedobta. De még mindig fölényben játszott az Alba (58-64).

Az utolsó etap nagy küzdelmet hozott. Pörgette a meccset a Körmend is, amennyire csak tudta. Most Ferencz volt az első harcos a piros-feketéknél, nyolcadik triplájával egy pontra hozta fel csapatát (74-75). A végjáték az izgalmakról szólt: az utolsó percben egálról (76-76) Harris egy büntetővel billentett a Fehérvár javára, majd Mohammed is dobott egyet, de Wright egyenlített. A hátralévő öt másodperc az örökkévalóságot jelentette a Körmend számára, de Keller elhibázta, így jöhetett a hosszabbítás.

A plusz játékrész elején Wright vitte a Körmendet gyakorlatilag fel az egekig. Az idegek játéka volt már ez, de Mohammed és Simpson triplázni is tudott. Fanning sem hibázta el, így ha megszenvedte is, ha majdnem belehalt is, de nyert a Körmend, megszakítva nyeretlenségi sorozatát a felsőházi középszakaszban.

Antonis Constantinides: Olyan csapatot győztünk le ma este, amely kiváló képességű és nagy tapasztalattal rendelkező játékosokból áll. Új szemlélettel próbáltunk játszani, ez érintette a védekezést és a támadásainkat is. Gratulálok a fiúknak nagyszerű győzelem volt a mai.

Branislav Dzunics: Gratulálok a körmendieknek, megérdemelten nyertek. Ennek ellenére büszke vagyok a játékosaimra, mert végig küzdöttek, a maximumot adták ki magukból. Sok labdát adtunk el, ez nem megengedhető a Körmend ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában