A csoportelső svédek érkeznek

2018.04.04. 19:25

Nehéz erőpróba előtt áll a Markó Edina vezette magyar női labdarúgó-válogatott

Női labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésen (Tv: M4 Sport) csütörtökön 18 órakor Magyarország a csoportelső Svédországot fogadja a Haladás-stadionban.

Pum András

Markó Edina és csapata már alig várja a svédek elleni mérkőzést Fotó: Unger Tamás

Kőkemény ellenfél, az olimpiai ezüstérmes, a negyedik világbajnoki selejtezőcsoportot vezető Svédország ellen lép pályára csütörtök este Szombathelyen a magyar női labdarúgó-válogatott. A világranglista kilencedik helyén álló Svédország Horvátországban 2-0-ra nyert, majd játék nélkül 3-0-val kapta meg a három pontot Dánia ellen (a dánok nem álltak ki a mérkőzésre). Legutóbb a magyarok ellen diadalmaskodtak az északi lányok: 5-0-ra nyertek. A világranglistán 45. helyen tanyázó magyar együttes a svédországi vereségen kívül Gyirmóton 6-1-re kikapott Dániától, szintén Gyirmóton 2-2-re végzett a horvátokkal, és Balmazújvárosban 1-0-ra alulmaradt Ukrajna ellen. A csoportelsők jutnak ki egyenes ágon a franciaországi világbajnokságra, a négy legjobb csoportmásodik pedig pótselejtezőt vív az egyetlen kijutó helyért. Markó Edina, a válogatott szombathelyi születésű, korábban a Viktóriát játékosként és edzőként is szolgáló szövetségi kapitánya hazai környezetben irányíthatja a válogatottat.

Markó Edina és csapata már alig várja a svédek elleni mérkőzést Fotó: Unger Tamás

– Szeretnénk saját magunknak és szurkolóinknak megmutatni, hogy mire vagyunk képesek, és hogy nemcsak jól, hanem eredményesen is tudunk futballozni – mondta Markó Edina. – A februári Ciprus-kupán egy új játékrendszert próbáltunk ki, amely remélem, hogy egyre jobban és jobban működik majd. Ami a svédeket illeti, valódi topcsapatról beszélünk, tele remek játékossal. A védelemben Nilla Fischerre, a középpályán Caroline Segerre, a támadósorban Stina Blacksteniusra érdemes nagyon odafigyelni – de szinte a teljes keretet felsorolhatnám. Rutinos, Európa-bajnokságokat, világbajnokságokat, olimpiákat megjárt, európai élklubokban szereplő játékosaik vannak. Elsősorban szoros védekezéssel, a terület leszűkítésével és rengeteg futással, illetve olykor a játék lassításával lehet esélyünk. A lányok nagyon várják már a mérkőzést – természetesen jómagam is. Amellett, hogy örülök, hogy sikerült Szombathelyre hozni az összecsapást – amiben nagy szerepe volt Török Gábornak, a női bizottság elnökének –, nem tulajdonítok a kelleténél nagyobb jelentőséget a helyszínnek. Ez a meccs nem rólam szól, sokkal inkább a szombathelyi labdarúgás számára jelent nagy elismerést. Noha hétfőn már Horvátországban játszunk vb-selejtezőt, nem tartalékolunk, mindkét találkozó egyformán fontos. Tálosi Szabina, Csányi Diána sérülés, Tóth Gabriella tanulmányi elfoglaltság miatt nem játszhat. Összeállítás: Szőcs – Tóth A., Turányi, Szeitl, Szabó V. – Csiszár, Rácz, Fenyvesi – Kocsán, Vágó, Jakabfi.

A 4. csoport állása: 1. Svédország 9 (3 mérkőzés), 2. Dánia 6 (3), 3. Ukrajna 4 (2), 4. Horvátország 2 (4), 5. Magyarország 1 ponttal (4).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában