harmadik

2018.05.30. 21:19

Bende a dobogón

A junior párbajtőrözők 2018/2019-es első előválogatóján Bende Bence, a Szombathelyi Vívóakadémia versenyzője harmadik helyezést szerzett.

Horváth Erika

A tatai előválogató junior fiú mezőnyében 109-en léptek pástra, köztük Bende Bence, a Szombathelyi Vívóakadémia 19 éves versenyzője, aki korábban a kadet korosztályban egyéni vb-bronzot, csapatban pedig Eb-aranyat és -bronzot is szerzett. Patócs Zsolt tanítványa az első körben veretlen maradt, hat asszójában mindössze hat tust kapott, így a táblán övé lett az egyes rangsorszám. A 64 közé jutásért nem is kellett vívnia. A 32 közé Fekete Ádám (Balaton) 15-6-os legyőzésével került, majd a BVSC-s Pereit verte 15-7-re, ezzel a 16 között tudhatta magát. Bejutott a legjobb nyolcba is, hiszen Nagy Marcell (Vasas) sem tudta megállítani (15-9). Ugyanilyen különbséggel kerekedett felül a BVSC-s Horváth Zsomboron is, következhetett az elődöntő. Nagyon szoros asszót vívott a vasasos Koch Mátéval, de 13-15-re alulmaradt. Így bronzérmet vehetett át. A dobogóra Bende Bencén kívül az idei junior-vb-n aranyérmes csapat három tagja jutott fel.

Bende Bence edzőjével, Patócs Zsolttal Fotó: Vívóakadémia

A junior lányok mezőnye 67 fős volt. Szabó Viktóriának a korosztályos előválogató kevéssé sikerült, mint egy hete a felnőtt – ahol hatodik lett. A csoportjában öt győzelmet szerzett és egy vereséget szenvedett, így nem kellett a 32 közé jutásért pástra lépnie. A 16 közé viszont nem sikerült bekerülnie, mert kikapott a diósgyőri Egerszegitől (8-15). Szabó Viki a 19. helyen zárta a versenyt.

Ezek is érdekelhetik