országos döntő

2018.05.11. 20:54

Diákolimpia Vasban – Judo és petanque

Két diákolimpiai országos döntőnek is házi-gazdája lesz Vas megye a napokban. Vasárnap Szombathelyen judo-, hétfőn Sárváron petanque-finálét rendeznek.

Horváth Erika

A Magyar Judo Szövetség hét korcsoportban rendez országos diákolimpiai döntőt, ebből kettő vasárnap Szombathelyen lesz. A diák C (2008-ban születettek) és az ifjúsági (2001-20113-ban születettek) korosztály közel 350 cselgáncsozóját várják a Haladás Sportkomplexumba. Kihasználva a két csarnokrészből álló nagy teret, öt tatamin zajlanak majd a küzdelmek. A kisebbek versenye 11, a nagyobbaké 14 órakor kezdődik – és várhatóan 18 óráig tart.

Idén 14-edszer írták ki a petanque-diákolimpiát, és már 12-edszer lehet az országos döntő házigazdája a Sárvári Sakk Club petanque-szakosztálya. Hétfőn 300 gyerek népesíti majd be a Várkertet, ahol a területi döntőkről továbbjutottak hat korcsoportban küzdenek meg az érmekért triplettben. Az V-VI. korcsoportosok számára lesz duplett- és egyéni verseny is. A 9.30-kor rajtoló rendezvény kora délutánig tart.

Labdarúgásban is megkezdődnek az országos döntők. Az I. és II. korcsoportos megyei győztesek ezen a hétvégén Békéscsabán küzdenek. Vas megyét a kisebbeknél a sárvári Nádasdy, a nagyobbaknál a szombathelyi Paragvári iskola csapata képviselheti.

A megyei labdarúgódöntők érmes csapatai. (Az első helyezettek jutottak az országos döntőbe.) Fiú, I. korcsoport: 1. Nádasdy, Sárvár, 2. Gothard, 3. Derkovits. II. kcs.: 1. Paragvári, 2. Neumann, 3. Gothard. III. kcs.: 1. Zrínyi, 2. Nádasdy, 3. Szentgotthárd. IV. kcs.: 1. Kölcsey, Körmend, 2. Kardos, Vasvár, 3. Csákánydoroszló. V-VI. kcs.: 1. Gépipari, 2. Szentgotthárd és térsége, 3. III. Béla, Szentgotthárd. Lány, III-IV. kcs.: 1. Brenner, 2. Derkovits, 3. Szentgotthárd. V-VI. kcs.: 1. Herman, 2. NLG, 3. Szentgotthárd. he

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában