karate

2018.05.15. 10:00

Diákolimpiai ippon shobu-bronz

A táplánszentkereszti Anduska-Varga András bronzérmet szerzett a karate diákolimpia VI. korcsoportos küzdelmeiben.

Horváth Erika

Anduska-Varga András és edzője, Németh András Fotó: Gulyás Ferenc

A Magyar Karate Szakszövetség a Magyar Diáksport Szövetség égisze alatt 15-ödször rendezte meg az országos ippon shobu karate diákolimpiát. A jászberényi versenyen 41 egyesület 288 versenyzője vett részt. Ezúttal iskolájukat képviselték a Vas megyei Tápláni Karate Sportegyesület (edzőjük: Németh András) és a Sárvári Shotokan Karate Egyesület (edző: Németh Róbert) versenyzői is. A viadalt nemenként kata (formagyakorlat) és kumite (küzdelem) versenyszámban rendezték meg 12 korcsoportban.

A vasiak közül a VI. korcsoportos (12 éves) Anduska-Varga Andrásnak sikerült dobogóra állnia. A táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola diákja, a Tápláni KSK versenyzője kumitében lett bronzérmes, formagyakorlatban pedig az 5–8. helyen zárt. További hat Vas megyei karatéka fejezte be az 5–8. helyen a versenyét, A Tápláni KSE-ből még katában Dénes Zaránd (III. kcs., Apáczai, Táplánszentkereszt), kumitéban Kalmár Zalán (III. kcs, Zrínyi), Lendvai Tamás Gergely (V. kcs., Apáczai) és Lenkay Dorka (VIII. kcs., Prinz, Püspökmolnári) jutott el a negyeddöntőig, míg a Sárvári SKE-ből katában Csapó Bence (VI. kcs., Iván) és Gulyás Ferenc (VIII. kcs., Nádasdy, Sárvár).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában