sakk

2018.05.17. 20:55

Szép vasi sakksikerek a Ság hegy Kupán

Vertetics Attila nagymester, a Győri Elektromos sakkozója nyerte a 11. alkalommal megrendezett Ság hegy Kupát. Remekül szerepeltek a vasi sakkozók is.

Pum András

Az óvodások mezőnyében a celldömölki Czupor András végzett az élen Fotó: Gyuricza Imre

Celldömölk város önkormányzata, a Celldömölki VSE sakkszakosztálya, a Sárvári SC és a Szent Benedek iskola rendezésében összesen 133 sakkozó ült asztalhoz a XI. Ság hegy Kupán. Nem csak magyar, hanem osztrák versenyzők is érkeztek a nívós sakkviadalra. Hat csoportban kilencfordulós, 2x15 perces játékidejű mérkőzéseket rendeztek, melyeken remekül szerepeltek a vasi versenyzők. Az A csoportban Vertetics Attila nagymester (Győri Elektromos) 9 ponttal szerezte meg az első helyet az alsószölnöki Takács Balázs előtt. Csapatban a Haladás VSE nyert. Az 1600 Élő-pont alatti B csoportban mindhárom dobogós helyen vasiak végeztek. Kovács Barnabás lett az első, Kasza István a második, Petróczy Zoltán a harmadik. Csapatban a celldömölkiek diadalmaskodtak. A D csoportban (2007. január 1. után születettek) a fiúknál a szombathelyi Rátkai Miklós, a lányoknál a szintén szombathelyi Vilics Hanna nyert, míg az ovisoknál (F csoport) a fiúknál a celli Czupor Attila diadalmaskodott.

Az óvodások mezőnyében a celldömölki Czupor András végzett az élen Fotó: Gyuricza Imre

A győztesek és vasi dobogósok. A csoport (felnőttek, FIDE értékszámszerző), férfi: 1. Vertetics Attila (Győri Elektromos) 9 pont. Női: 1. Lakos Nikoletta (Haladás) 5,5. B csoport (amatőrök, 1600 Élő-pont alattiak), férfi: 1. Kovács Barnabás (Celldömölk) 8, 2. Kasza István (Celldömölk) 7, 3. Petróczy Zoltán (Haladás) 7. Női: 1. Léránt Boglárka (Kéthely) 6, csapat: 1. Celldömölk (Kovács Barnabás, Kasza István, Olasz Jenő) 20. C csoport (U13) fiú: Szőke Kristóf (Tapolca) 7. Lány: 1. Stipta Róza Rebeka (Lövő) 6,5. D csoport (U11): 1. Rátkai Miklós (Szombathelyi Szabadidősport Szövetség) 6,5. Lány: 1. Vilics Hanna (SzoSI) 5,5. E csoport (U10), fiú: 1. Tóth Barnabás (Tapolca) 7,5. Lány: 1. Beznicza Mira (Nagykanizsa) 6,5. F csoport (óvodások), fiú: 1. Czupor András (Celldömölk) 4,5. Csapat: 1. Tapolca 24,5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában