HUSZT

2018.05.09. 21:43

Vb: Gadó a finálét célozza

Ukrajnában, a könnyűsúlyú erősember világbajnokságon versenyez a szombathelyi Gadó András (Galaxy-Orange).

Tóth Gábor

A WFS (World Strongmen Federation) könnyűsúlyú (110 kg) erősember világbajnokság mezőnye Ukrajnában, Huszt városában méri össze tudását, erejét. Pénteken többek között technikai értekezlet, mérlegelés szerepel a programban. Szombaton dél-előtt rendezik a selejtezőket (rönknyomás maximum súlyra, 130 kg-os traktorkerék forgatása, 130 kg-os koffer cipelése 2x20 méterre), majd kategóriánként a tíz legjobb kvalifikálja magát a délutáni fináléba.

- Második alkalommal tudok részt venni a könnyűsúlyú erősember világbajnokságon, legutóbb még 2016-ban, Finnországban versenyeztem – tudtuk meg Gadó Andrástól (Galaxy-Orange). – Nem igazán ismerem a jelenlegi mezőnyt, de az ellenfeleim eredményeit elnézve bizony komoly erőpróba vár rám. Szeretném a maximumot nyújtani, és bízom benne, hogy ez elég lesz a döntőhöz. A felkészülésem roppant kemény volt, de nagyon jól sikerült, sérülés nem hátráltatott, kifejezetten jó állapotban vagyok – reménykedem egy szép eredményben. tg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában