Sport

2018.06.03. 20:40

A SZoESE kosarasai nem tudnak kikapni

Magabiztos győzelmet aratott idei utolsó hazai meccsén, így az utolsó játéknap eredményétől függetlenül megnyerte az alsóházi rájátszást a Szombathelyi Egyetemi SE amatőr NB I-es női kosárcsapata.

Tóth Gábor

Jakubovics Dóra (labdával) remekül kosarazott Fotó: Unger Tamás

Szombathelyi Egyetemi SE-Bajai NKK 94-53 (21-14, 26-14, 25-10, 22-15). – Szombathely, 50 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, rájátszás a 19-26. helyért, vezette: Horváth A., Földesi.

SZoESE: JAKUBOVICS 19/9, Simon C. 9/3, SZABÓ-HAKLITS 24/6, MOLNÁR 4, Uszkai 6. Csere: FEKETE 13/3, Mezősi 5, PLÓZER 12, Soós 2, Dröszler -, Horváth B. -, Pesz -. Edző: Szabó László.

Jakubovics Dóra (labdával) remekül kosarazott Fotó: Unger Tamás

Esélyeshez méltóan, koncentrált játékkal, kiváló védekezéssel, könnyű kosarakkal nyitott a SZoESE (5 perc: 11-0). A folytatásban kinti dobásaival a Baja is megkezdte a pontgyártást – a hazaiak fölénye nem csökkent. Sőt, a szombathelyiek végig nagy tempót diktáltak, sokat cseréltek, a fiatalok pedig kifejezetten jól szálltak be a meccsbe. Így a félidőben megnyugtató, 19 pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (20. perc: 47-28). Fordulás után sem változott a játék képe, folyamatosan nőtt a hazaiak előnye, ráadásul a vendégek a végére el is fáradtak. Könnyedén nyert a SZoESE.

Szabó László: – A lányok 40 percen keresztül nagy energiával, csapatként játszottak, igazi csapatmunka volt. Zsinórban nyolcadik győzelmünket arattuk, megnyertük az alsóházat, szépen búcsúztunk a közönségünktől. Ma a fiatalok is nagyszerűen játszottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában