A szív szombathelyi bajnokai

2018.06.29. 18:40

Bronzérmet hozott haza Olaszországból az AVUS U11-es pólócsapata

Rangos, népes mezőnyben bronzérmes lett Olaszországban az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) U11-es együttese.

Pum András

A bronzérmes szombathelyi aligátorok Fotó: Spitzer-Koroknyai Krisztina

Több korosztályban több száz csapat vett részt Európa minden részéből az olaszországi Lignanóban rendezett hagyományos HaBaWaBa nemzetközi utánpótlás-vízilabdafesztiválon. A Kutasi Rómeó, Ács Tímea irányította szombathelyi aligátorok az U11-es korosztályban indultak, ahol összesen 136 gárda szállt vízbe. Az AVUS az első mecscsen a francia Cercle Nageurs Mar seille-től 6–1-re kikapott, a szintén francia Monaco Dream Teammel 2–2-re végzett. Az olasz csapatokat viszont kivétel nélkül legyőzte. A Lasagna 90-et 7–6-ra, a Blu Dalmine 07-et 6–2-re, a Nuoto Latinát 15–0-ra, az Empolit 9–3-ra verte. A szombathelyiek csoportjukban a harmadik helyen végeztek, így a 64 közé jutottak, ahol négyes csoportokban folytatódott a torna. Az aligátorok a francia Mulhouse-t 10–5-re, az olasz Cataniát 5–3-ra legyőzték, a szintén itáliai San Maurótól 4–3-ra kikaptak. Az első kettő jutott a 32 közé – a vasiak a második helyen végeztek. Innentől egyenes kieséses rendszer következett. Az aligátorok az olasz SETE-t 8–1-re verték, majd a nyolc közé jutásért az Ybl ellen 3–3-ra végeztek, büntetőkkel 2–1-re nyertek. A négy közé jutásért az olasz Pan Orcát 1–3-ról fordítva 4–3-ra legyőzték. A döntőbe jutásért aztán a San Maurótól 4–1-re kikaptak a szombathelyiek. Mivel a harmadik helyért nem rendeztek mérkőzést, így az AVUS legjobb magyar csapatként bronzérmet szerzett.

A bronzérmes szombathelyi aligátorok Fotó: Spitzer-Koroknyai Krisztina

– Nagyon erős mezőnyben, a 32 közé jutásig a taktika dominált, onnantól viszont a fi úkat a szívük vitte előre – mondta Kutasi Rómeó. – Elképesztő teljesítményt nyújtott a csapat, pedig olykor fizikailag erősebb, két fejjel magasabb játékosok ellen szállt vízbe. Olyan magyar klubokat előztünk meg, mint az FTC, a KSI vagy a Szolnok. Fantasztikusak voltak a srácok.

Az aligátorok U11-es kerete: Tancsics Nándor, Horváth Richárd, Doma Máté, Medres Mátyás, Kéri Bende, Magos Iván, Kukor Márton, Sásdi Noel, Babics Marcell, Spitzer Valter, Gellén Szilárd, Windisch Bulcsú, Halmágyi Zétény, Magos Dániel játékosok, Ács Tímea, Kutasi Rómeó edzők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában