diákolimpia

2018.06.06. 19:29

Vasi tájfutók a dobogón Veszprémben

Két érem mellett több értékes helyezést is szereztek a Vas megyei tájékozódási futók a diákolimpia országos döntőjében.

Horváth Erika

Balról a VI. korcsoportban ezüstérmes Szalay Levente, jobbról az V. korcsoportban diákolimpiai bajnoki címet szerző Bognár Zoltán Fotó: ASK

A Veszprém történelmi belvárosában megrendezett sprintversenyen az V. korcsoportos fiúknál Bognár Zoltán, a Gép-ipari szakgimnázium diákja, az Alpokalja Szabadidősport és Környezetvédő Egyesület (ASK) sportolója hibátlan futással, magabiztosan szerezte meg az aranyérmet. Egy hellyel csúszott csak le a dobogóról, negyedik lett a III. korcsoportos Veszelszki Márton és a VI. korcsoportos Szalay Levente (mindkettő Waldorf iskola és ASK). A IV. korcsoportos fiúknál hatodikként zárt Sarkadi Lehel (Bolyai).

Balról a VI. korcsoportban ezüstérmes Szalay Levente, jobbról az V. korcsoportban diákolimpiai bajnoki címet szerző Bognár Zoltán
Fotó: ASK

Eplény környékén bonyolították le a normál távú versenyt, ahol szintén nem maradtak érem nélkül a vasiak. Szalay Levente ezüstérmet szerzett ebben a számban, ugyanitt Veszelszki Barnabás (NLG, ASK) hatodik lett. A III. korcsoportban Veszelszki Márton – megismételve előző napi eredményét – negyedik helyen végzett.

Több évtizednyi ínséges időszak után született egy szép vasi eredmény a váltóversenyek során is: a Veszelszki Márton, Molnár Péter, Szalay Levente összeállítású csapat szoros versenyben ötödik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában