Európa-bajnokság

2018.07.26. 21:22

Dancsecs az U18-as kosár Eb-n

Pénteken kezdődik meg a macedóniai Szkopjéban az U18-as B divíziós fiú kosárlabda Európa-bajnokság. A magyar csapat tagja Dancsecs András is.

Horváth Erika

Dancsecs András már tavaly is kulcsembere volt az U18-as válogatottnak Fotó: Unger Tamás

Az U20-as korosztály Európa-bajnokságai után ezúttal az U18-asé következik. A fi úk B divíziós kontinenstornáját Szkopjéban rendezik július 27. és augusztus 5. között 24 csapat részvételével. Pénteken négy hatos csoportban meg is kezdődnek a küzdelmek. A magyar együttes – amelyet Forray Gábor vezet – a B jelűbe került; pénteken Ausztria (14.15), szombaton Georgia (14.15), vasárnap Azerbajdzsán (14.15), majd a hétfői szünnap után július 31- én a legnehezebb ellenfélnek ígérkező Észtország (14.15) következik. A csoportkört augusztus 1-jén, szerdán Belgium (21.00) ellen zárják a mieink. A további lebonyolítás a szokásos: a csoportok 1–2. helyezettjei jutnak a negyeddöntőbe, a 3–4.-ek a 9–16., az 5–6.-ok a 17–24. helyért folytatják.

Dancsecs András már tavaly is
kulcsembere volt az U18-as válogatottnak
Fotó: Unger Tamás

A torna első három helyezettje juthat fel a 16 csapatos A divízióba. Az ifjúsági válogatott Ebfelkészülésén négy Vas megyei játékos is részt vett, de a 12-es szűk keretbe végül csak Dancsecs András, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely hamarosan amerikai egyetemre távozó irányítója került be, aki már tavaly is erőssége volt az akkor a B divízióban 12. helyet szerző U18-as válogatottnak. Az Egis Körmend három játékosa, Érsek Marcell, Kiss Benedek és Kiss Mátyás itthon maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában